Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özel’in ziyaretinden sonra gerçekleşen iade-i ziyaretin Türk siyasi hayatında olumlu bir tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak gördüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı ve genel başkanın, bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğine vurgu yaptığını ifade etti.
Ömer Çelik, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için en geniş siyasi uzlaşma zeminiyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede, toplumsal bir sözleşme olarak anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ekonomiyle ilgili konuların da ele alındığını ve mevcut program ve kalkınma planının güçlü bir şekilde sürdürüleceğini aktardı.
Çelik, önümüzdeki dönemde dış politika konusunda işbirliğinin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ ve popülist partilerin Türkiye düşmanlığı ve İslam karşıtlığı konusunda meydan okumasının altını çizdi. Türkiye’nin içindeki işbirliğinin bu partilere karşı güçlü bir mesaj niteliği taşıyacağını belirtti. Cumhurbaşkanı, Türkiye’deki partilerin faşist dalgaya karşı ortak hareket etmeleri gerekliliğine dikkat çekti.
Ömer Çelik’in açıklamaları, Türk siyasi hayatında önemli bir dönemeçte atılmış adımların ve hedeflenen reformların önemine işaret ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]