Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Tunceli Kültür Buluşmaları” programında sahne alan sanatçı Pınar Aydınlar, Seyit Rıza’nın posterini açması ve kullandığı ifadeler nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” suçundan hakkında resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydınlar’ın bu eylemi sebebiyle harekete geçti.
Sanatçı Aydınlar, durumunu sosyal medya hesabından “gözaltına alındım” şeklinde duyurdu. Aydınlar’ın avukatı Bişar Abdi Alınak ise yaptığı açıklamada, “Söz konusu soruşturmanın, hukuku siyasi amaçları için kullanan bir savcının işgüzarlığından ibaret olduğunu görüyoruz. Milyonlarca insanın değer verdiği bir figürü anmanın ceza tehdidiyle engellenmesinin boşuna bir çaba olduğunu vurguluyoruz” dedi.
Avukat Alınak, müvekkilinin yaptığı eylemin ceza gerektirecek bir suç olmadığını belirtirken, hukukun gereğinin yerine getirilerek soruşturmanın sonlandırılmasını talep etti. Alınak ayrıca, yargının siyasetten uzak bir şekilde işlemesini ve adil kararlar vermesini umut ettiklerini dile getirdi.
Sanatçı Pınar Aydınlar’ın gözaltına alınması, sanat ve ifade özgürlüğü konularında tartışmalara neden olurken, hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu haline geldi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]