Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, imalat sanayisindeki istihdamı korumak ve üretim gücünü artırmak amacıyla uygulanan İstihdamı Koruma Destek Programı’nın süresinin 3 yıla çıkarıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, programın 2026-2028 dönemini kapsayacağını ve bu süre zarfında imalat sektörüne toplam 187,5 milyar TL destek sağlanacağını belirtti.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, imalat sektöründe çalışan 1 milyon 394 bin 651 sigortalı için Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında yaklaşık 8,9 milyar TL’lik destek sağlandığını ifade etti. Bu desteklerle istihdamını koruyan işletmelere yıl sonuna kadar toplam 51 milyar TL’lik bir yardım öngörüldüğünü kaydetti.
Yeni düzenlemeyle birlikte programın 3 yıllık bir periyoda yayılacağını vurgulayan Işıkhan, “Emeği ve üretimi merkeze alan politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Bu adımın, imalat sanayisinin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]