İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ABD yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Arakçi, ABD yönetimindeki bazı kişilerin mevcut gerçekleri görmezden geldiğini belirtti.
Bakan Arakçi, ‘ABD yönetimindeki etki altına girmiş bazı kişiler, başlarını kuma gömmüş durumda. Sahadaki gerçekleri görmezden geliyor ve yalnızca 2028 seçimlerine odaklanmış görünüyorlar’ ifadelerini kullandı. Bu durumun, ABD’nin İran’a yönelik tutumuna dair bir eleştiri niteliği taşıdığı yorumları yapıldı.
Arakçi, İran’a yönelik saldırıları destekleyen yetkililere de değindi. Bu yetkililerin savunduğu tutumun, ABD Başkanı’nın ulaşmak istediği anlaşma için daha ağır bir bedelin ödenmesine yol açacağını söyledi.
Bakan Arakçi’nin açıklamaları, İran’ın dış politikasına dair güncel gelişmeleri ve ABD ile olan ilişkilerdeki gerilimi yansıtıyor. Bu açıklamalar, uluslararası ilişkilerde dikkatle takip edilecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]