Yemen, ülke tarihinde ilk kez bir kadını Dışişleri Bakanlığı görevine atadı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Efrah Abdulaziz ez-Zube, Başbakan Şai Muhsin ez-Zindani liderliğindeki hükümette bu önemli görevi üstlendi. Atama, Yemen resmi ajansı SABA tarafından duyuruldu.
Kabine değişikliği kapsamında Bedr Muhammed Mübarek Baselme Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı, Ahd Muhammed Salim Ca’sus ise Yerel Yönetim Bakanı olarak atandı.
Başbakan Şai Muhsin ez-Zindani, bu atamadan önce hem Başbakanlık hem de Dışişleri Bakanlığı görevlerini aynı anda yürütüyordu. Zindani hükümeti, 6 Şubat tarihinde kurulmuş ve 3’ü kadın toplam 35 bakandan oluşmaktaydı.
Yeni Dışişleri Bakanı Efrah Abdulaziz ez-Zube, bu atamadan önce Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı olarak görev yapmaktaydı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]