İsveç’in Fagersta kentindeki Brinell Lisesi’ne düzenlenen kılıçlı saldırıda 4 kişi yaralandı. Yerel saatle 14.06’da gerçekleşen olayda, saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Yaralıların durumu hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.
Fagersta Belediyesi ve polis yetkilileri, saldırganın olay yerinde yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Polis, lise binasında inceleme ve arama çalışmalarını sürdürüyor. Tedbir amacıyla bölgedeki diğer okullar ve tesisler de güvenlik amacıyla kapatıldı.
Olay yerine çok sayıda ambulans, polis aracı ve özel müdahale ekibi sevk edildi. İsveç devlet televizyonu, bölgede polis helikopterinin de havadan destek sağladığını bildirdi.
İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer, Fagersta’daki saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini ve emniyet birimleriyle yakın temas halinde olduklarını belirtti. Bakan, polis ekiplerinin olay yerinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.
Fagersta Belediyesi’nin olaya ilişkin detayları paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]