ABD Başkanı Donald Trump, İran halkına yönelik bir çağrıda bulunarak Tahran yönetimine karşı ayaklanma çağrısı yaptı. Trump, ABD’nin İran’ı müzakere masasına zorlamadığını belirtti.
Truth sosyal medya platformundan açıklama yapan Trump, İran’ın müzakereye dönmesi yönünde bir çaba içinde olmadıklarını ifade etti. Trump, İran ekonomisinin çöktüğü ve Hürmüz Boğazı’nın kontrolünün büyük ölçüde ABD’de olduğu mevcut durumu tercih ettiğini söyledi.
ABD’nin İran’a yönelik adımlarıyla artan bölgesel gerilim sürerken, Donald Trump’ın açıklamaları dikkat çekti. Trump, İran’ın imzalamayacağı bir anlaşmayı umursamadığını dile getirdi. İran’ın kaçınılmaz bir sona yaklaştığını öne süren Trump, İran halkının ne zaman ayaklanacağını sorguladı.
ABC News’in İran’ı müzakereye zorladığı yönündeki haberlerini yalanlayan Trump, mevcut durumdan memnun olduğunu vurguladı. İran ekonomisinin durumu ve Hürmüz Boğazı’ndaki kontrolün ABD lehine olduğu vurgusu yapıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]