Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hava savunma sistemleri, son 48 saat içinde Irak topraklarından fırlatılan ve ülkedeki kritik bölgeleri hedef alan altı insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdi. Bu müdahale sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadı ve hayati öneme sahip tesislerin güvenliği tehlikeye girmedi.
BAE Savunma Bakanlığı’nın ABD merkezli X platformundaki hesabından yapılan açıklamaya göre, hava savunma birlikleri söz konusu İHA’ları başarılı bir şekilde durdurdu. Olayda herhangi bir hasar meydana gelmediği teyit edildi.
Bakanlık ayrıca, 17 Mayıs’ta Barakah Nükleer Santrali’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruşturmanın tamamlandığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonucunda, saldırıda kullanılan İHA’ların Irak topraklarından havalandığına dair kesin bulgulara ulaşıldı.
Bu gelişme, bölgedeki güvenlik durumuna ilişkin endişeleri artırırken, BAE’nin hava sahası güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]