İran destekli Husiler, Yemen’in Marib şehri üzerinde Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-15 savaş uçağını düşürdüklerini iddia etti. Grup, hava savunma sistemleri tarafından hedef alındığı belirtilen uçağın vurulma anı ve enkazına ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Bu gelişme, Yemen’deki çatışmaların devam ettiğini gözler önüne serdi.
Husiler ile Suudi Arabistan arasındaki gerilim devam ederken, paylaşılan görüntülerde savaş uçağının havada hedef alındığı anlar yer aldı. Daha sonra ise düştüğü belirtilen uçağın enkazı ve olay yerinde çıkan küçük çaplı yangınlar görüntülendi.
Uçağın enkazına ait olduğu iddia edilen parçalar arasında, kuyruk bölümünde Suudi Arabistan bayrağının belirgin bir şekilde görüldüğü dikkat çekti. Husiler, söz konusu görüntüleri kamuoyuna sunarak iddialarını desteklemeye çalıştı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]