SON GELİŞME
--:--:--

İspanya Sosyalist Parti Genel Merkezi’ne Yolsuzluk Soruşturması Kapsamında Polis Baskını

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İspanya Sosyalist Parti Genel Merkezi’ne Yolsuzluk Soruşturması Kapsamında Polis Baskını

İspanya’da yolsuzlukla mücadele kapsamında polis, Madrid’de Başbakan Pedro Sánchez liderliğindeki Sosyalist Parti’nin (PSOE) genel merkezine baskın düzenledi. Operasyonun, iktidar partisi hakkındaki yasa dışı finansman iddialarına yönelik devam eden soruşturma çerçevesinde delil toplamak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Zapatero’nun Ofisindeki Mücevherler Tartışma Yarattı

İspanya’da 2004-2011 yılları arasında başbakanlık yapmış eski PSOE lideri Jose Luis Rodriguez Zapatero ile ilgili iddialar, soruşturmanın odağını genişletti. Zapatero’nun, bir hava yolu şirketiyle bağlantılı kara para aklama davasında yargılandığı belirtiliyor.

Jandarma bünyesindeki Ekonomik ve Mali Suçlar Birimi (UDEF) tarafından 19 Mayıs’ta Zapatero’nun Madrid’deki ofisinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda değerli mücevher, kamuoyunda polemik yarattı. Operasyonda ele geçirilen, safir, yakut, inci kolye, küpe, bilezik ve saatlerden oluşan 100’den fazla parçanın fotoğrafları basına yansıdı.

Toplam değeri 3 milyon avro civarında olduğu öne sürülen mücevherlerin Zapatero’ya ve eşine ait olduğu, bazılarının miras yoluyla intikal ettiği ifade edildi. Eski başbakanın bu varlıklarla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca, suç örgütü liderliğiyle suçlanan Zapatero’nun iki kızı da soruşturmaya dahil edildi.

İddialar Hükümeti ve PSOE’yi Zor Duruma Soktu

Zapatero hakkındaki iddialar, İspanya siyasetinin ana gündem maddelerinden biri haline gelirken, azınlık koalisyon hükümetinin büyük ortağı PSOE de baskı altına girdi. Başbakan Pedro Sánchez, Zapatero’ya destek verdiğini ve suçsuzluğuna inandığını belirtse de muhalefet partileri ve koalisyon ortağı olmayan yerel partiler PSOE’den açıklama talep ediyor.

Hükümet erken seçim olasılığını reddetse de muhalefetin bu yöndeki taleplerinin arttığı gözlemleniyor. Zapatero, İspanya demokrasi tarihinde mahkeme tarafından suçlanan ilk eski başbakan olma özelliği taşıyor. Kendisi hakkındaki tüm iddiaları reddettiğini daha önce açıklamıştı.

Benzer Haberler
Eski Katar Emiri Hamad bin Khalifa Al Thani Hayatını Kaybetti
Eski Katar Emiri Hamad bin Khalifa Al Thani Hayatını Kaybetti
Mücteba Hamaney Babası Ali Hamaney’in İntikamını Alacağını Duyurdu
Mücteba Hamaney Babası Ali Hamaney’in İntikamını Alacağını Duyurdu
Milano Duomo’dan Filistin Bayrağı Renkli Paraşütle Atladı
Milano Duomo’dan Filistin Bayrağı Renkli Paraşütle Atladı
Trump İran’ın Hedef Listesinde Bir Numarayım Dedi
Trump İran’ın Hedef Listesinde Bir Numarayım Dedi
ABD Başkanı Trump NATO Zirvesi Sonrası Ankara’dan Ayrıldı
ABD Başkanı Trump NATO Zirvesi Sonrası Ankara’dan Ayrıldı
Mücteba Hamaney Babası Ali Hamaney İçin İntikam Yemin Etti
Mücteba Hamaney Babası Ali Hamaney İçin İntikam Yemin Etti
Haberin Doğru Adresi
Son Vakit Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SON VAKİT HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması