Irak’ın Kerkük kentinde polis, yürüttüğü operasyonda 12 bin ruhsatsız silahı kayıt altına aldı. Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, kent merkezindeki çeşitli mahalle, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bu silahların tespit edildiğini duyurdu.
Nuri, ilk etapta kent merkezinde yoğunlaşan çalışmalarda 12 bin ruhsatsız silahın bulunduğunu belirtti. Vatandaşların bu silahlar için ruhsat başvurusu yapmak istediğini ifade eden Nuri, arama çalışmaları sırasında herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını aktardı.
Amir Nuri, binlerce vatandaşın devletine güvenerek silahlarını teslim etmesinin ve çoğunun ruhsat almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu kapsamda yürütülen çalışmaların ilk etabının kent merkezinde tamamlandığı bildirildi. Yakın zamanda kırsal bölgeler ve köylerde de benzer silah toplama ve kayıt altına alma çalışmalarının başlatılacağı açıklandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]