Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, COP 31 zirvesi hazırlıkları kapsamında 30 ilde Gençlik İklim Çalıştayları düzenleyeceğini duyurdu. Çalıştaylar, öğrencilerin yaşadıkları çevredeki iklim ve çevre sorunlarını bilimsel verilerle analiz etmelerini ve çözüm önerileri geliştirmelerini amaçlıyor.
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin gençlik yapılanması YOUNGO ile işbirliği yapılacak olan etkinliklerde, her ilde alanında uzman konuşmacılar yer alacak. Gençler, oluşturulacak çalışma gruplarında iklim sorunlarına yönelik somut çözüm ve politika önerileri sunacak.
Çalıştaylar, iklim değişikliği politikaları, enerji dönüşümü, iklim finansmanı, uyum ve dayanıklılık, doğa temelli çözümler, sürdürülebilir şehirler, döngüsel ekonomi, tarım ve gıda sistemleri, su ekosistemleri ve turizm gibi 10 farklı tematik başlık altında gerçekleştirilecek. Bu başlıklar, gençlerin iklim kriziyle mücadeleye yönelik geniş bir perspektif kazanmasını sağlayacak.
Etkinlikler, Ankara, İstanbul, İzmir, Zonguldak, Kahramanmaraş, Manisa, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Isparta, Burdur, Uşak, Sakarya, Bolu, Düzce, Mersin, Adana, Kayseri, Niğde, Konya, Şanlıurfa, Trabzon, Rize, Samsun, Muğla, Antalya ve Denizli olmak üzere toplam 30 ilde yapılacak. Bu illerdeki gençlerin katılımıyla iklim politikalarına katkı sağlanması hedefleniyor.
Çalıştaylarda ortaya çıkan görüş ve çözüm önerileri, taslak Gençlik İklim Bildirgesi olarak MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne iletilecek. Farklı illerden gelen çıktıların birleştirilmesiyle oluşturulacak ‘Ulusal Gençlik İklim Bildirgesi’, gençlerin iklim değişikliğiyle mücadeleye dair ortak sesini temsil edecek ve ulusal platformlara taşınacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]