Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Milwaukee şehrinde düzenlenecek G20 Ticaret Bakanları ile Çelik Sektöründe Fazla Kapasite Sorununa İlişkin Küresel Forum (GFSEC) Bakanlar toplantılarına katılacak. Toplantılarda küresel ticaretin güncel sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.
ABD’nin G20 Dönem Başkanlığı kapsamında gerçekleşecek forumda, ticaretin zorlayıcı eylemlerle silah olarak kullanılması, yapısal kapasite fazlası ve küresel tedarik zincirlerinde zorla çalıştırmanın ortadan kaldırılması gibi kritik başlıklar tartışılacak. Ayrıca, çok taraflı ticaret sisteminin temel prensibi olan en çok kayırılan ülke ilkesinin güncellenmesi de gündemde yer alacak.
İki gün sürecek toplantılarda, üye ülkelerin ticaretten sorumlu bakanları kendi ülke görüşlerini paylaşacak. Uluslararası ticaret alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli değerlendirmeler yapılacak. Özellikle çelik sektöründeki aşırı kapasite konusu, uzun süredir gündemde olan bir sorun olarak masaya yatırılacak. Kapasite fazlasının sektöre etkileri ve çözüm adımları görüşülecek.
Küresel ticaretin mevcut belirsizlikler, jeopolitik gerilimler ve parçalanma riskleriyle karşı karşıya olduğu bu dönemde, G20 üyeleri arasındaki diyalog ve iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşıyor.
Bakan Bolat, toplantılarda Türkiye’nin küresel ticaret politikalarına dair perspektifini ve hassasiyetlerini G20 üyeleriyle paylaşacak. Toplantılar kapsamında ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Birleşik Krallık, Polonya, Güney Kore ve Suudi Arabistan temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu görüşmelerde, ikili ticari ve ekonomik iş birliklerinin yanı sıra güncel uluslararası konular da ele alınacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]