DOLAR 32,5261 0.19%
EURO 34,6109 0.11%
ALTIN 2.492,630,26
BITCOIN %
Mersin
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ataköy-İkitelli metro hattının 3 yıl geciken inşaatında vatandaş isyan etti

Ataköy-İkitelli metro hattının 3 yıl geciken inşaatında vatandaş isyan etti

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:42
Ataköy-İkitelli metro hattının 3 yıl geciken inşaatında vatandaş isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ataköy ile İkitelli arasında 2018 yılında bitirilmesi gereken metro inşaatı, tahsisat aktarımında yaşanan sıkıntılar ve müteahhit firmanın az işçi ile çalışmayı sürdürmesi sebebiyle iyice uzadı.

3 yıldan fazla geçiken inşaat yüzünden İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepkili olan Bahçelievler Merkez Mahallesi sakinleri ve bölgedeki iş yerlerinde çalışanlar, Cuma sabahı yapılan mikserle beton döküm çalışmasına isyan ettiler.

29 Ekim Caddesinin trafiğe kapatılması ile Çobançeşme kavşağında sabah saatlerinde aşırı trafik yoğunluğu meydana gelirken, İkitelli yolunu kullanıp Güneşli tarafından Kuyumcukent, Vizyonpark, İhlas Holding ve çevresindeki binalara işe gelenler, kilometrelerce yürümek zorunda kaldılar

. Ataköy-İkitelli metrosunun İhlas Yuva istasyonundaki beton dökme çalışması sebebiyle 29 Ekim caddesi komple trafiğe kapatılınca toplu taşıma araçları 3-4 kilometre uzakta yolcularını caddelere bıraktı.

Şantiye yetkilileri ise beton döküm işleminin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden izinli olduğunu söylediler. 20 saat sonra hafta sonuna denk getirilebilecek bir çalışmada, belediye yetkililerinin bölge insanının hayatını dikkate almadan karar verdiğine tepki gösteren bölge insanı ise, 3 yılı aşan gecikmeyi de gündeme getirerek belediyenin iş bilmezliğine isyan etti.

Ataköy ile Basın Ekspres İkitelli arasında 12 istasyondan oluşan metro, saatte 35 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. 2018 yılında bitirilmesi planlanan yer altı ve istasyon çalışmaları 3 yılı aşkın süre aksadı, İmamoğlu yönetiminin yaptığı açıklamalarda 2021 yılı sonunda bitirileceği bildirildi.

İrfan Altıkardeş
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.