DOLAR 32,5868 0.29%
EURO 34,8349 0.09%
ALTIN 2.488,720,20
BITCOIN 20681103,84%
Mersin
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Doktorları Derneği’nden 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü mesajı
  • Son Vakit Haber
  • Gündem
  • Dünya Doktorları Derneği’nden 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü mesajı

Dünya Doktorları Derneği’nden 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü mesajı

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:43
Dünya Doktorları Derneği’nden 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Doktorları derneği tarafından, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle bir açıklama yayınlandı.
Yayınlanana açıklamada, “Bugün, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü’nde, kriz bölgelerinde yaşamak zorunda kalan insanların nitelikli sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için insani yardıma her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunmaktadır. Suriye’den, Afganistan’a Yemen’den Libya’ya kadar dünyanın birçok farklı noktasında yardıma muhtaç milyonlarca kişi ya savaştan ya da açlıkla mücadeleden kaçarak yeni umutlara doğru yolculuk ediyor. Tam da bu nedenle Dünya Doktorları, hem sahada hem de siyasi arenada insani yardım ve sağlık personelinin korunmasını önceliklerinden biri haline getirmiştir” denildi.

1.4 milyon Suriyeli’ye sağlık hizmeti verildi
Dünya Doktorları Derneği’nin (DDD), 2017 yılından günümüze kadar yaklaşık 1.4 milyon muhtaç ve savunmasız insana sağlık hizmeti ulaştırdığı aktarılan açıklamada, “Suriye’deki insani krizin ardından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra bölgedeki faaliyetlerine hız veren DDD, yaklaşık 150 bini yurt içinde, 1 milyon 370 bini Suriye’de olmak üzere toplam 1.4 milyon sığınmacının sağlık hizmetlerine erişmesini sağladı. Birleşmiş Milletler ‘in 2286 sayılı kararı kabul etmesinin üzerinden 5 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen, sağlık çalışanları çatışma bölgelerinde hala hedef alınmakta, her an çatışmaların ve COVID-19 pandemisinin oluşturduğu ölüm riski altında görevlerini yerine getirmeye çalışmaktalar. 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü’nde Dünya Doktorları, zor şartlar altında savunmasız insanlara yaşam desteği sunarken hayatını kaybeden ve yaralanan tüm insani yardım ve sağlık çalışanlarını saygıyla anıyor” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.