DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giresun yaylalarına turizm yatırımları devam ediyor

Giresun yaylalarına turizm yatırımları devam ediyor

ABONE OL
27 Ağustos 2021 00:10
Giresun yaylalarına turizm yatırımları devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun’da önemli turizm alanlarından birisi olan Kümbet Yaylası’na her geçen yıl turizm yatırımları artarak devam ediyor. Daha önceki yıllarda Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan Kümbet Salon Çayırı mesire alanını kiralayan turizmci iş adamı Bülent İşseven burada bulunan kullanılmaz durumdaki binaların yerine yeni dağ evleri yaparak yaz ve kış turizmi için cazip hale getirdi.

Kümbet’te yapılan turizm yatırımıyla ilgili bilgi veren Yatırımcı İşseven, “Giresun’un en önemli turizm mekanlarından birisi olan Kümbet’te yer alan Salon Çayırı mesire alanı nda daha önceden var olan ancak kullanılmayan binalar gerekli protokoller kapsamında kiralanmıştır. Burada her biri 5 oda kapasiteli üç ayrı konaklama dağ evi ve restoran yer almaktadır. Çam ağaçları içerisinde yer alan mesire alanı hem yaz hem de kış turizmine ev sahipliği yapacaktır” dedi.

Şehir hayatından yorulanlar için cazip bir doğal ortam olduğunu ifade eden İşveren, “Yoğun tempolu şehir hayatından bunalıp, doğanın içerisinde huzur bulacak bir yer arayanlar için tercih edilecek bir yer. Ladin ağaçları ile çevrili 21 hektar içinde, deniz seviyesinden bin 700 metre yükseklikte, şehir merkezine 58 km, havaalanına 87 km uzaklıktayız. Özel olarak tasarlanmış dağ evlerinde konakladığınız süre boyunca doğa ile iç içe olunabilecek yer. Ladin ağaçları arasında yürüyüş, dağ bisikleti gibi birçok aktivite yapılabilir. Ayrıca ifade etmeyelim ki burası doğanın ortasında hiç bir ağaca zarar vermeden inşa edilmiş doğa dostu bir turizm mekanıdır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.