DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,0448 -0.25%
ALTIN 2.298,320,93
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Medianova, dijital altyapı yatırımlarına devam ediyor

Medianova, dijital altyapı yatırımlarına devam ediyor

ABONE OL
6 Aralık 2021 12:59
Medianova, dijital altyapı yatırımlarına devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli ve global teknoloji şirketi Medianova, altyapı yatırımlarına devam ediyor. 2006’dan beri dijital altyapıya kesintisiz yatırım yapmayı sürdürdüklerini belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Günümüzde dijital altyapı yatırımları hem ülke hem de kurumların uluslararası arenada söz sahibi olmaları için belirleyici kriter haline geldi. Türkiye’nin en hızlı CDN platformu olan Medianova, aynı zamanda ülkemizin en büyük dijital altyapı operatörü olmayı da sürdürüyor. 11. Point of Presence (PoP) lokasyonumuzu devreye alarak altyapımızı daha da güçlendirmiş olduk” diyor.

Global anlamda bulut ve streaming çözümleri sunan, internet altyapısının en önemli oyuncularından Medianova, dijital altyapıya yatırımlarına devam ediyor. Türkiye’deki 11. PoP lokasyonunu devreye alarak altyapısını daha da güçlendiren Medianova, global alanda edindiği tecrübeyi ülkemize sunmayı sürdürüyor.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketleri Medianova altyapısını kullanıyor

Önümüzdeki döneme; dijital entegrasyon ve dijital altyapı alanında yaşanacak gelişmelerin damga vuracağının altını çizen Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Son yaptığımız yatırımlar ile Türkiye’de yerli ve yabancı dahil en büyük şirketin 5 katı kadar daha büyük bir CDN kapasitesine ulaştık. Devreye aldığımız 11. PoP lokasyonumuz altyapı yatırım stratejimizin bir parçası. Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketlerinin tamamı bizim altyapımız ile çalışıyor. Bunun yanında birçok video ve OTT servisi ile kamunun bazı kritik servislerinin altyapısında da Medianova imzası var” dedi.

Türkiye’de 2006’dan beri aynı işi yaptıklarını belirten Sevim, “Hedefe gitmek için yeni teknolojileri kullanan ve çok daha dinamik şekilde yönetilen bir dijital altyapıya sürekli yatırım yapıyoruz. Bu sürekli gelişim bize ürettiğimiz yazılımların ve süreçlerin bir hattan çıkarak otomasyon ile kalite ve güvenlik kontrolünü yapmamızı sağlıyor. Ayrıca ekibimizin global anlamda değerlerinin artmasını, son yazılım dillerini, yazılım geliştirme platformlarını ve dijital altyapılarını kullanmalarını da sağlıyor” diyor.

Medianova, Orta Doğu pazarının en büyük iki CDN şirketinden biri

Orta Doğu’daki yatırımları ve globalde yakaladıkları büyüme ile dünyadaki 18 global firma arasına girmeyi başardıklarını açıklayan Serkan Sevim, “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da büyümeye devam ediyoruz. Türkiye, Almanya, Hollanda ve Romanya’nın yanında Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde de faaliyet göstermekteyiz. Türkiye’den ve Doğu Avrupa’dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın da en hızlı CDN şirketi olduk. Şu anda sadece Orta Doğu pazarına baktığımızda en büyük iki CDN şirketinden birinin Medianova olduğunu görüyoruz” dedi.

Hedef; Unicorn statüsüne erişmek

Orta Doğu CDN pazarında, video içerik ve web tabanlı uygulamaların artan penetrasyonu sebebiyle 2023’e kadar 5 katın üzerinde bir büyüme beklediklerini belirten Sevim, “Medianova olarak bu pazara entegre olan ilk CDN şirketlerinden biriyiz, bölgedeki tecrübemiz paralelinde bu anlamda rekabette de bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim. En büyük amacımız Türkiye’den global bir teknoloji şirketi olarak çıkarak Unicorn statüsüne erişmek” şeklinde sözlerine devam etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.