DOLAR 32,4295 0.17%
EURO 35,1355 -0.09%
ALTIN 2.320,330,07
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RTÜK ‘Önemli Olaylar Listesi’ni güncelliyor

ABONE OL
5 Eylül 2021 12:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6112 sayılı Yasa’dan gelen yetki ile toplum için büyük önem taşıdığı kabul edilen ve ülkenin geneline ücretsiz ve şifresiz yayın yapan televizyonlardan canlı olarak veya nesnel nedenlere bağlı olmak kaydıyla banttan yayınlanan münhasır haklara konu olan spor ve kültür olaylarının yayımı süreci Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bünyesinde yürütülüyor.

6112 sayılı Kanun’un 17. maddesinde de, “(2)Önemli olayları yayınlayacak televizyon yayıncıları, önemli olaylar listesinde yer alan olayların ülke geneline şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlanmasını sağlar. (3) Televizyon yayıncıları, ayrıca Avrupa Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesi’ne taraf başka bir ülkenin listesinde yer alan önemli olaylarla ilgili münhasır haklarını, söz konusu ülke vatandaşlarının önemli bir kesimi tarafından izlenmesini engelleyecek şekilde kullanamaz” deniliyor.

Güncelleme yetkisini kullanan RTÜK, yeni “Önemli Olaylar Listesi”nin hazırlanması için süreci başlattı. İlgili taraflar ve tüm vatandaşlardan gelecek talepler, 1 ay içerisinde [email protected] adresine e-posta yolu ile veya posta yolu ile iletilecek. Gelecek görüşlere göre listeye son şekli verilerek, Üst Kurul’da görüşülecek. Yürürlükte olan ve kamuoyuna duyurularak güncellenecek olan mevcut listeye ise https://www.rtuk.gov.tr/onemli-olaylar-listesi/3830 adresinden ulaşılabiliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.