DOLAR 32,3301 0.23%
EURO 35,0913 -0.12%
ALTIN 2.299,870,99
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin en iyi Eğitim Uzmanı Bülent Gündağ MERT

Türkiye’nin en iyi Eğitim Uzmanı Bülent Gündağ MERT

ABONE OL
14 Eylül 2021 15:06
Türkiye’nin en iyi Eğitim Uzmanı Bülent Gündağ MERT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık iki yıl önce Samsun İlkadım’da başlayarak Türkiye’ye yayılan, Sihirli Matematik, çocukların korkulu rüyası olan matematik dersini eğlenerek öğrenmesini sağlıyor. Türkiye’de matematiği sevmeyen çocuk kalmayacak sloganı ile birkaç kişi ile Samsun’dan yayılmaya başlayan eğitim çok kısa bir zamanda 35 il 100’e yakın ilçede kullanılmaya başlandı.

Tamamen Milli Eğitim Bakanlığı Kazanımları ile hazırlanan eğitim, birçok ana okul ve özel okulda kısa zamanda kullanılmaya başlandı. 6 ay gibi kısa bir zamanda 2000 öğretmene eğitim veren Bülent Gündağ Mert çocuklara matematiği sevdirerek öğretmenin birçok farklı yolu ile hızlı ve etkili öğrenmeyi sağlıyor. Çocukların yaşı ve algılama seviyesi ne olursa olsun, oyun ve çizgi film teknikleri ile dersi eğlenerek öğrenen çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Daha 6 yaşında ki çocukların yaptıkları işlemler ve her çocuğun bu teknikle kısa zamanda öğrenebiliyor olması herkesi hayrete düşürüyor.

Eğitim, çocukların temel matematik sorununu ortadan kaldırıyor. 12 basamaklı sayıları okuyup yazabilme, 12 basamaklı sayılarda eldeli eldesiz, toplama çıkarma yapabilme, ezberlemeden ritmik sayıp, bölme işlemini hızlı ve etkili yapabilmenin yanında çarpım tablosunun % 85 ini 15 dakikada öğretebiliyor.

Zihinsel işleme önem veren sistem bununla da kalmıyor, üç basamaklı sayılarda zihinsel toplama çıkarma yapabilme, iki basamaklı sayıları zihinden çarpabilme, üç basamaklı sayıları bir ve iki basamaklı sayılara zihinden bölme yeteneğini de hızlıca geliştiriyor.

Zihinsel işlem yeteneği kazanan çocuklar bir, iki, üç bilinmeyenli sorulara kadar ezberlemeden problem çözme teknikleri ile matematiğin en önemli sorunu olan temel matematik eğitimini tamamlamış oluyor.

Sistemin kurucusu olan Bülent Gündağ Mert daha öncede Türkiye’nin en önemli sorunu olan, anlayarak hızlı okuma sorununun en etkili çözümü olan AHOB adlı programı Zekasoft firmasına danışmanlık yaparak çıkmasını sağlamıştı. AHOB ( Anla Hızlan Odaklan Başar) programı halen Türkiye’de 500 bin den fazla kullanıcısı olan tek program olarak kullanılmaya devam etmektedir. Birçok MEB ilçe ve il müdürlüklerinin kullandığı program % 98 lik başarı oranı ile Dünyadaki en iyi anlayarak hızlı okuma programı olarak kabul edilmektedir.

Programın içindeki tüm sistemleri Zekasoft firması sahibi Şadi Coşgun ile hazırlayan Bülent Gündağ Mert Türkiye de en büyük sorunlardan biri olan dikkat ve odaklanma konusunda yeni çıkaracağı programa devam ederken, çok yakında piyasada olacak AHOB XXL programı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Çok kısa zamanda dünyada çocukların en büyük üç sorunu olan temel matematik, anlayarak okuma ve dikkat ve odaklanma konularında her çocuğa kesin çözüm olan Bülent Gündağ Mert basınında ilgi odağı oldu. Bir yıl içinde tüm sabah kuşaklarında katıldığı her programla izlenme rekorları kırarken medya şirketlerinin düzenlediği ULUSLARARASI ZİRVE ÖDÜLLERİ, ödül gecesinde Türkiye’nin en iyi eğitim uzmanı ödülünün de sahibi oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.