DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Sporda Parlayan Yıldızı İlker Aydilek

Türkiye’nin Sporda Parlayan Yıldızı İlker Aydilek

ABONE OL
2 Aralık 2021 12:12
Türkiye’nin Sporda Parlayan Yıldızı İlker Aydilek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlker Aydilek ülkemizin gelecek vadeden sporcularından birisidir. 13.10.1994 yılında doğan sporcu 7 yaşından beri sporla uğraşıyor. İlk olarak 7 yaşında futbol ve güreş aracılığı ile sporla tanışmıştır. Sonrasında ise bir süre spor yaptıktan sonra patene merak salmıştır. Akrobasi patene ilk olarak 10 yaşında başlamıştır. Agresive inline skate olarak da adlandırılan bu spor dalı sayesinde patene olan tutkusunu fark etmiştir.

Hayatta kendisini en fazla heyecanlandıran şeylerden birisi olduğunu fark etmesinin ardından 3 senelik gelişim sürecinin ardından profesyonelliğe adım atmaya başladı. Profesyonelliğe adım atmasından sonra ise çok sayıda kurumsal firmanın gösterilerinde yer aldı. Neredeyse Türkiye’nin bütün illerinde gösteriler gerçekleştirdi. Televizyon programlarında da yer alan sporcu daha önce Yetenek Sizsiniz isimli ünlü yarışma programında iki kere finale çıkmıştır.

İlker Aydilek paten konusundaki becerilerini her yerde göstermeyi başarmış bir sporcudur. Forum İstanbul Extreme Fest yarışmasında 2016 Türkiye paten şampiyonu oldu. Bunun yanı sıra yurtdışında da şahsi olarak katıldığı yarışmalarda ülkemizi temsil etmiştir. Antalya’da dünyaca ünlü otellerde çıktığı gösteriler ile de ön plana çıkmayı başarmıştır.

Aynı zamanda 2020-2021 turizm sezonunda bir otelde gerçekleştirdiği gösterisinde double backflip isimli hareketi yapmıştır. Bu hareket zor bir hareket olup dünyaca ünlü kişiler tarafından paylaşılmıştır. Sporcu, bu hareketten sonra birçok olumlu geri bildirim almıştır. Türkiye’nin birçok noktasında kaykay pistleri kuran sporcu ülkemizi yurtdışı yarışmalarında temsil etmek istiyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.