DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080283-0,92%
Mersin
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in heykeli dikkat çekiyor

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in heykeli dikkat çekiyor

ABONE OL
15 Temmuz 2021 12:29
15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in heykeli dikkat çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Mahallesinde iş yerinde resim ve heykel yaparak mesleğini yaşatmaya çalışan Bülent Koçak, 15 Temmuz’un yıl dönümünde yaptığı çalışması ile ilgi odağı oldu. Yaklaşık 1 yılda çeşitli zaman dilimlerinde çalışan Koçak, kil, çamur malzemesi ile modelleme yaptı. Daha sonra kalıp oluşturarak polyester malzemesi ile döküm yaptı. Çelikten oluşturduğu iskelete döküm yaptığı gövdeyi birleştiren Koçak, ortaya çıkardığı eseri iş yerinde sergilemeye başladı.

3 metre 20 santimetre boyunda elinde tabancası, arkasında Türk Bayrağı bulunan Ömer Halisdemir heykeli görenlerin dikkatini çekiyor.

Koçak, Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’da en çok etkilendiği kahramanlardan birisi olduğunu belirterek, “Bizden sonraki gelecek gençler ve insanlar kahramanımızı görsünler bilsinler istedim” dedi.

Heykelin önce ana iskeletini çelik malzeme kullanarak oluşturduğunu belirten Koçak, “Kil, çamur malzemesi kullanarak modelleme yaptım. Kalıptan sonra döküm yaptım. Döküm yaptığımız parçaları birleştirerek içine tekrar çelik yapıyoruz. Bu anlamda uzun süren zahmetli bir çalışma oluyor. Polyester ve epoksinin kokusu, kimyasal malzemeler kullandığımızdan zorlu bir süreç yaşandı. Yaklaşık 1 yılda ara ara çalışarak heykeli yaptık” diye konuştu.

Ömer Halisdemir heykelinin oldukça ilgi gördüğünü ifade eden Koçak, “Fotoğraf çekinmek isteyenler oluyor. Özellikle orta yaşlarla, yaşlılar daha çok ilgili. Küçük çocuklar kim olduğunu bilmiyor, asker diye gösteriyorlar. Heykel bir süre iş yerinde kalacak. Ama daha güzel bir yerde sergilenmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Nurhan İçmez
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.