DOLAR 32,3840 0.18%
EURO 34,9979 -0.27%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

31 Aralık Azerbaycan Günü’nde Malakkhanim Eyubova İstanbul’da

31 Aralık Azerbaycan Günü’nde Malakkhanim Eyubova İstanbul’da

ABONE OL
4 Kasım 2021 15:39
31 Aralık Azerbaycan Günü’nde Malakkhanim Eyubova İstanbul’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl 31 Aralık tarihi dünya Azerbaycanlılar dayanışma günü olarak kutlanıyor. Bugün kapsamında Azerbaycan’ın en önemli halk sanatçıları arasında yer alan ve çeşitli ödüllere layık görülen Melekxanim Eyubova, İstanbullu’ların gönlünü fethetmeye geliyor.
5 Kasım 1962 tarihinde dünyaya gelen sanatçı Qarmon dalı ile 5 yıllık bir müzik okulundan mezun olarak bu anlamda solistik ve devlet sanatçılığı yapmış bulunuyor. 1979 ile 84 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanat Üniversitesi’nde müzikal komedi oyunculuğu alanında faaliyet yürütüyor. Malakkhanim Eyubova ardından 1985 yılından itibaren Azerbaycan Devlet Televizyon ve Radyo Yayın şirketi olan kuruluşta muğam üçlüsü arasında çalışmaya başlıyor.
Melekxanim Eyubova Amerika Birleşik Devletleri Türkiye, Fransa başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında farklı alanlarda konser faaliyetleri gerçekleştirmiş bulunuyor. Konserleri ve çalışmaları Avusturya, Fransa, Türkiye, Beyaz Rusya, Irak, İsveç, Belçika gibi ülkelerde ve Azerbaycan diasporasının bulunduğu dünyanın dört bir yerinde yakından takip ediliyor.
1995 yılında ise Azerbaycan devlet opera ve bale tiyatrosunda faaliyetlerini yürüterek Leyli ve Mecnun operası’nda Leyli rolünü oynamış bulunuyor. Bu performansıyla dikkatleri üzerine toplayan sanatçı on yılı aşkın süre zarfında Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde muğam profesörü olarak faaliyet yürütüyor ve yeni eserler ortaya koyuyor. Çok az sana atıyor nasip olabilecek Azerbaycan’ın onurlu ve halk sanatçısı unvanını bünyesinde barındırmaya başarıyor.
Yaptığı çalışmalar ile birçok ödüle layık görülen Malakkhanim Eyubova Haydar Aliyev Vakfı ve Cafer Cabbarlı ödülüne de layık görülmüş bulunuyor. Muğam albümleri son derece geniş bir coğrafyaya yayılan sanatçı Almanya Fransa ve Rusya’da bu alanda müzik listelerini kasıp kavuran büyük bir performans sergiliyor.
Azerbaycan’ın Kuzey ve Güney Azerbaycan olmak suretiyle ikiye ayrıldığı ve sonra da 1989 yılından itibaren birlik ve beraberliğini sağladığı bu önemli gün de 31 Aralık tarihinde Melekxanim Eyubova İstanbul’daki Azerbaycan diasporası ve kardeş ülke Türk halkı ile bir araya gelmenin sevincini yaşıyor. Sevenleri ve tüm Azerbaycanlılar 31 Aralık günü konsere katılmak için gün sayıyor.
Azerbaycan Kültür Evi’nin başkanı Hikmet Elp her yıl olduğu gibi düzenledikleri bu program için açıklamalarda bulundu ve bu etkinlikte sahne alacak Malakkhanim Eyubova için övgüler yağdırdı: “Bizler için Melekxanim Eyubova Azerbaycan sanatının zirvelerinden biridir. Uzun yıllardır İstanbul, Azerbaycan kültürel olarak her davetimize temennamız icabet gösteren Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerine konserler veren çok değerli bir sanatçımızdır. O bizim ailemizden biri gibi sevenlerinin yüreğinde yerini almıştır. Temennim bundan sonra da sanatıyla zirvelerde olsun ve başarıları daim olsun. Her zaman onunla yan yana yürümekten mutluyuz, gururluyuz. Ve birlikte olmaktan birlikte etkinlikler düzenlemekten bahtiyarız. Bu yıl da Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla 31 Aralık’ta insanlarımızı bu kültürün etrafından toplamak amacıyla Malakkhanim gibi sanatı yüksek bir sanatçımızın bir hanımefendinin, bir değerimizin katılacağı bir konser programıyla güzel bir gece geçirmeyi arzulamaktayız. Ve bizim dışımızda da başka yerlerde de bu programlarda söz konusudur. İnşallah 2021’i 2022’e bağlayan gecemizde kültürel olarak bizim programımızda Malakkhanim Eyubova ile birlikte olacağız”
Sözlerine son noktaları koyarken Hikmet Elp Türkiye ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini sunarak böyle önemli bir günde herkesi konsere davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.