DOLAR 32,5819 0.02%
EURO 34,9166 0%
ALTIN 2.429,19-0,02
BITCOIN 2164507-0,55%
Mersin
29°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Airbnb Günlük Ev Kiralama

Airbnb Günlük Ev Kiralama

ABONE OL
12 Mayıs 2022 16:31
Airbnb Günlük Ev Kiralama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ev kiralama işlemleri günümüzde değişen teknolojik gelişmeler karşısında dijital ortamlardan yapılabilmektedir. Bu platformlarda yer alan Airbnb uygulaması kullanıcılara birçok kolaylığı da beraberinde sunar. Airbnb günlük ev kiralama seçenekleri de bunlardan biridir.

 

Ev sahipleri açısından bu tür bir kiralama yöntemi daha fazla gelir elde edilmesini kolaylaştırmaktadır. Kiracılarla ev sahiplerinin dijital araçlar vasıtası ile ticari işlemlerini yapabildiği bu yeni sistem güvenilir ve hızlı olması ile dikkat çeker.

 

Ayrıca Airbnb sistemi sayesinde kiracılar çok sayıda ev arasından seçim yapabilir. İhtiyaçları olan evlerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olabildikleri bu uygulamalar kiracılar açısından da avantajlar taşır.

 

Kiracılar kalmak istedikleri süre için belirledikleri özelliklerde ev aradıklarında sisteme giriş yapabilir. Ev sahiplerinin de sistemde profillerinin yer alması nedeni ile kiraya verdikleri evler hakkında bilgi paylaşımı yapmaları sanal ortamda gerçekleşir.

 

Ev sahibi kiralama işlemi süresince taleplerini buradan kiracılara profilinde yer alan bilgiler vasıtası ile iletebilir. Kiracılar da tutmak istedikleri evin özelliklerini uygun bulmalarında sistem üzerinden iletişime geçebilir. Kiracılar, ev sahiplerinin beklentileri ile uyumlu olduklarını düşündüklerinde sistem üzerinden kiralama işlemini gerçekleştirebilir.

 

Kiralama işlemi günlük, haftalık, aylık ya da daha uzun süreleri kapsayabilmektedir. Airbnb uygulaması dünyanın pek çok yerinde güvenle kullanılır. Dünya genelinde ev sahipleri ve kiracıların sistem üzerinden alışveriş yaptıkları görülmektedir.

 

Bu uygulama zamandan tasarruf etmeyi sağlar ve kiracılar için hızlı çözümler üretir. Ev sahipleri açısından bakıldığında ise profesyonel bir sistem üzerinden kiracı kazanmak mümkün olur. Güvenli bir uygulama oluşu ve ev sahipleri için yüksek kazanç sağlaması nedeni ile Airbnb uygulaması tercih edilmektedir.

 

Airbnb Günlük Ev Kiralama Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Airbnb sistemi aracılığı ile kiracılar farklı zaman aralıkları için ev kiralaması yapabilmektedir. Bu süre belirlenirken kiracıların talepleri dikkate alınır. Günlük ev kiralama ya da evin bir odasını kiralama gibi seçeneklerin olması hizmet çeşidinde çoğalmaya yol açar. Airbnb günlük ev kiralama dikkat edilmesi gerekenler olur.

 

Günümüzün değişen yaşam koşulları ve teknoloji tabanlı gelişmeler yeni uygulamaların devreye girmesi ile sonuçlanmaktadır. Ev kiralama hizmetleri için de teknolojinin gereklerinden yararlanılabilir. Ürün ve hizmet satışlarının dijital platformlar üzerinden yapılabilir olması ticari faaliyetlere de yeni bir yön vermektedir.

 

Airbnb uygulaması da yeni dünya düzeninde hizmet satın almak isteyen kullanıcılar için kiracılarla ev sahiplerini bir araya getirmektedir. Airbnb sistemi güvenilir bir uygulamadır. Bu sistem web adresi üzerinden hizmetlerini sunar ve yasal olarak işlemler yapılır.

 

Ev sahipleri evlerini kiraya verecekleri zaman yaşadıkları ülkelerin kanunlarına göre hareket eder. Bu nedenle de vergilendirme sistemleri ya da kiralama izinleri gibi konulardan ev sahipleri sorumlu olur. Bunun yanı sıra evlerin güvenlik önlemleri gibi konular da ev sahiplerinin yükümlülüğünde yer alır.

 

Dünyanın küresel ölçekte bir araya geldiği günümüzde seyahat eden bireyler farklı ülkelerde ev kiralama işlemleri için Airbnb sistemini tercih etmektedir. İş seyahatleri, turizm amaçlı geziler, ticari amaçla yapılmış geziler ya da farklı birçok nedenle ev kiralama ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir.

 

Ev kiralamak isteyenler için Airbnb sistemi üzerinden ev sahipleri ile kiracılar bir araya getirilir. Ev sahibi dilerse kiracılar ile tanışabilir dilediği takdirde ise sadece ödeme aşamasında ev sahibi devreye girebilmektedir.

 

Sistem profesyoneller tarafından yönetilir. Çeşitli sorunlarla karşılaşılması durumunda ise sistemin web adresi üzerinden taraflar için yararlı bilgilere erişilmesi kolaydır. Ev sahipleri için kiralama işlemi öncesinde bazı sorumlulukların yerine getirilmiş olması gerekir.

 

Günlük ev kiralamaları sırasında belirli bir süreliğine evin kiraya veriliyor olması nedeni ile ev sahiplerinin yapması gerekenler olur. Ev kiralama işlemleri otel konforunda konaklama seçeneği için tercih edilmektedir.

 

Kiracılar Airbnb sistemi üzerinden ev kiraladıklarında diledikleri bir konaklama seçeneğini de elde etmiş olur. Günlük ev kiralamaları ile ilgili olarak ev sahipleri yasalara uygun olarak ev kiralaması yapmakla yükümlü tutulur.

 

l Bakanlık düzenlemesi doğrultusunda günlük olarak evini kiraya vermek isteyenlerin öncelikle ruhsatı olması gerekir. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yasal düzenlemeler gereği güvenli bir uygulama yapılabilmesi için ve vergi düzenlemesi adına kiralık evlerin pansiyon statüsünde değerlendirildiği görülür.

l Bu sebeple kiracıların kimlik bilgilerinin emniyete verilmesi gerekir. Günlük ev kiralaması yapmak isteyen ev sahiplerinin bazı belgeleri tamamlayarak yetkili kurumlara iletmiş olması zorunludur. Bunlar arasında ise ruhsat başvuru formu, tapu fotokopisi, adres belgeleri, iskân belgesi, kira sözleşmesi, yangın raporu belgesi, ticaret odasına kayıt belgesi, ikametgâh belgesi, adli sicil kaydı, şirketler için imza sirküsü,3 adet biyometrik fotoğraf ve 3 adet kimlik fotokopisi yer alır.

l Günlük kiralama yapacak olan ev sahiplerinin ayrıca çalışan kişilerin kimlik bilgilerini ve maliye yoklama fişini de beyan etmesi gerekir. Bunun yanında otel olarak hizmet verildiğinde atık bitkisel yağların kontrolü yönetmeliği ve yerleşim planı da gerekir. Apartmandan alınacak muvafakatnamenin de sunulması icap eder.

l Günlük olarak ev kiraya verileceği zaman ev sahibinin evin içinde bir ecza dolabı bulundurması zorunludur. Ayrıca ev sahibi evin içine bazı yönergeler asarak kiracıları yangın çıkışları gibi konularda da bilgilendirmelidir.

l Ev sahipleri evin güvenliğine ilişkin de tedbirleri alır. Bu konuda ise merdiven tırabzanları gibi alanların olması gerekir. Evde elektrik tesisatlarının güvenli olması gerekir. Çocuklar için tehlike oluşturabilecek durumlar karşısında kiracıların bilgilendirilmesi de önemlidir.

l Kiracıların evcil hayvanları olması durumunda uymaları gereken kaideler, evcil hayvanların götürülebileceği parklar ve gezi alanları konusunda da evin içinde yönergelerin olması kiracılar için yardımcıdır.

l Günlük kiraya verilecek evlerde günlük kiralık ev ruhsatlarının alınmış olması yasalar gereği zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle ev sahiplerinin bu işe uygun ruhsata sahip olması gerekmektedir.

l Ev sahiplerinin günlük ev kiralama ruhsatına sahip olması durumunda kiracılarla günlük kiralama sözleşmesi yapılabilmektedir. Konaklama yapacak kişilerin kimlik bilgileri emniyete bildirilirken online olarak işlemlerin yapılabilmesi mümkündür. Bu durumda internet aracılığı ile emniyete bilgi verilebilir.

l Günlük olarak kiralama yapan ev sahiplerinin denetim mevzuatı açısından çeşitli kurumlar tarafından denetlendiği görülmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama niteliği açısından denetlerken Maliye Bakanlığı da vergilendirme konusunda yetkilidir. Toplumsal güvenlik söz konusu ise bu defa Emniyet devreye girer. Son olarak da ruhsata yönelik işlemler için belediyeler ve il özel idareleri sorumlu olur.

l Kiralama işlemini yapacak olanların güvenilir kurumlarla çalışması önerilir. Bu çalışma sırasında sözleşme yapılması kiracı menfaatine olur.

l Sözlü olarak yapılan anlaşmaların hukuki bir değer taşımadığı unutulmamalıdır.

l Kiracı ödeme işlemleri için banka yolunu tercih etmelidir. Bu sayede ödeme resmi yoldan tamamlanmış olur.

l Kiracı bir depozito ödemesi yapacaksa toplam kalınacak gün sayısını da katarak ödemeyi yaptığını belgeleyebilmelidir. Bunun için ödemelerin banka kanalı ile yapılması önerilir.

l Günlük ev kiralaması yapacak olan kiracıların senet ve benzeri belgeleri imzalamaması ve kiraya verilen evin ruhsatının olup olmadığının da bilinmesi önemli bir ayrıntıdır.

l Günlük ev kiralama işlemleri için güvenli bir hizmet almak isteyenlerin Airbnb sistemi üzerinden çeşitli hizmetlere ulaşabilmesi mümkündür. Airbnb sistemi güvenilir ve hızlı bir uygulama olması nedeni ile tercih edilir.

Kaynak: https://evinidodola.com/blog/airbnb-ile-neden-ev-kiralamalisiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.