DOLAR 32,3367 0.04%
EURO 35,0799 -0.14%
ALTIN 2.322,860,18
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı
  • Son Vakit Haber
  • Gündem
  • Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 ilde 2.2 milyondan fazla aboneye elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılı ocak, şubat, mart dönemlerine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre hem Fırat hem de Çoruh bölgelerinde toplam elektrik tüketimi arttı. Yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla meskenlerde toplam elektrik tüketimi Fırat bölgesinde artarken Çoruh bölgesinde azaldı. Sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin elektrik tüketiminin ise, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tüm illerde arttığı kaydedildi.

ABONE OL
28 Nisan 2022 10:52
Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çoruh ve Fırat olmak üzere iki bölgede toplam 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk üç ayına (ocak, şubat, mart) ait tüketim oranlarını açıkladı.

 

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektik tüketiminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 oranında artış görüldü. Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminde ise bu artış yaklaşık yüzde 7 oranında kaydedildi.

 

Meskenlerdeki elektrik tüketimi Çoruh bölgesinde azalırken Fırat bölgesinde arttı

 

Bu yılın ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Çoruh bölgesindeki meskenlerde elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 10 oranında azalırken Fırat bölgesinde yaklaşık yüzde 1 oranında arttığı gözlendi.

 

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde sanayi ve ticarethanelerin elektrik tüketimi arttı, Tunceli ve Bingöl öne çıkan iller oldu

 

2022 yılının ocak, şubat, mart döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin elektrik tüketimi hem Çoruh hem de Fırat bölgelerindeki illerde arttı. Tunceli ve Bingöl, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu abone gruplarında elektrik tüketimini en çok artıran iller oldu.

 

Çoruh bölgesinde Artvin’de yüzde 21, Giresun’da yüzde 11, Gümüşhane’de yüzde 26, Rize’de yüzde 21, Trabzon’da yüzde 32; Fırat bölgesinde ise Malatya’da yüzde 44, Elazığ’da yüzde 86, Tunceli’de yüzde 212 ve Bingöl’de yüzde 114 oranlarında artış yaşandı.

 

Fırat bölgesindeki tüm illerde elektrik tüketimi arttı

 

Fırat bölgesindeki illere mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre tüm illerin elektrik tüketiminde artış yaşandığı görüldü.

 

Malatya’da yüzde 5, Elazığ’da yüzde 10, Tunceli’de yüzde 8 ve Bingöl’de ise yüzde 7 oranlarında artış kaydedildi.

 

Çoruh bölgesinde Artvin, Gümüşhane ve Trabzon elektrik tüketimi artan iller oldu

 

Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamada, Çoruh bölgesindeki illere mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Artvin ve Gümüşhane’de yüzde 1, Trabzon’da ise yüzde 7 oranlarında elektrik tüketiminin arttığı belirtildi. Giresun’da yüzde 2, Rize’de ise yüzde 1 oranlarında azaldığı görüldü.

 

Abone sayısı Fırat bölgesinde azalırken Çoruh bölgesinde arttı

 

2022 yılının ilk çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 2 oranında azalırken Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 3 oranında arttı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.