Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX ve NAVDEX 2025 Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda ASELSAN, üst düzey yetkililer ve ziyaretçilerin ilgisini çekti. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, şirketin son teknoloji savunma sistemleri ve projeleri tanıtıldı.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Çelik Kubbe’nin detaylarına değinerek, şirketin entegre sistemlerini ve yapay zeka destekli komuta yapısını vurguladı. Akyol, Siper ve Hisar gibi sistemlerin teslimatlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, deniz tarafında da başarılı atışlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. GÖKSUR hava savunma sisteminin deniz ortamındaki ilk atışının başarılı olduğunu ve Türk donanması için önemli bir güç olacağını ifade etti.
Özellikle FPV dronların zırhlı araçlar için oluşturduğu tehditlere karşı ASELSAN’ın sunduğu twinplay giriş çözümlere de değinen Akyol, Kangal ve Bukalemun adlı ürünlerle FPV dronlarını etkisiz hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, zırhlı araçları FPV dron saldırılarına karşı koruyacak entegre bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
ASELSAN’ın keşif, gözetleme ve hedefleme podlarından biri olan ASELFLIR ailesinin yeni üyesi ASELFLIR 600’ün tanıtımını yapan Akyol, bu ürünün görüntülemede önemli bir mesafe sağlayacağını belirtti. ASELFLIR 600’ün lazer işaretleme menzilini artırarak stratejik hedeflere uzun menzillerden ulaşma kabiliyeti sunacağını ifade etti. Akyol, ürünün Mayıs ayında gökyüzüyle buluşmasının hedeflendiğini ve dünya çapında liderlik iddialarının altını çizdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]