DOLAR 32,5514 0%
EURO 34,8265 -0.13%
ALTIN 2.438,730,37
BITCOIN 2113047-2,65%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kurum, selde kaybolan vatandaşları arayan ekipleri ziyaret etti

Bakan Kurum, selde kaybolan vatandaşları arayan ekipleri ziyaret etti

ABONE OL
20 Temmuz 2021 21:36
Bakan Kurum, selde kaybolan vatandaşları arayan ekipleri ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz Çarşamba günü Rize’yi etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu ilçesi olmak üzere, merkeze bağlı Muradiye beldesi, Çayeli’ne bağlı Büyükköy beldesi ve yine merkeze bağlı Salarha beldesinin bir kısmında sel ve heyelan meydana geldi.

Güneysu ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan ve Halil usta olarak bilinen Hasan Arıcı’yı arama çalışmaları Güneysu Deresi’nde, diğer kayıp şahıs Batuhan Delihasan’ı arama çalışması ise merkeze bağlı Muradiye beldesinde devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum devam eden arama çalışmalarında görev alan ekipleri ziyaret etti. Derede yapılan aramalar esnasında gerçekleşen ziyarette Bakan Kurum Arama ve Kurtarma ekipleri JAK ve AFAD’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan meydana gelen sel ve heyelanlarda ise Aynur Karali (66) ile oğlu Mustafa Karali (35) ve engelli kızı Ayşe Karali (27) Güneysu’nun Ballıdere köyünde, Adem Yanık Güneysu’nun Asmalı Irmak köyünde, Hacere Mert (75) ve eşi Nuri Cemal Mert (80) ise merkeze bağlı Muradiye beldesinde hayatını kaybetmişti.

Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.