DOLAR 32,3704 0.14%
EURO 35,0568 -0.14%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN 2270686-0,31%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ceo Fatih Eldemir’den Emek Lastik Hakkında Bilgiler Aldık

Ceo Fatih Eldemir’den Emek Lastik Hakkında Bilgiler Aldık

ABONE OL
7 Eylül 2021 11:34
Ceo Fatih Eldemir’den Emek Lastik Hakkında Bilgiler Aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27/03/1984 Doğumlu olan başarılı iş insanı Fatih Eldemir’den Emek Lastik Hakkında Çok Önemli Bilgiler Aldık.

İşte Detaylar:

Sektöründeki bütün yenilik ve gelişmeleri hem yakından takip edip hem de ilk uygulayan firmalardan biri olan Emek Lastik, kalitesini hep üst seviyelerde tutuyor

1961 yılından beri pvc çizme, poliüretan terlik ve lastik ayakkabı imalatı yapan, Emek Lastik, 1 Haziran 2005 yılından beri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 20.000 metrekare arsa üzerine 10.000 metrekare kapalı alanda müşterilerine hizmet veriyor. “Emek ailesi olarak ürettiğimiz ürünlerde dünya standartlarında üretim kalitesini baz alarak üretimimizi hep üst seviyede tuttuk. Firmasını sahiplenmiş, firmasına güvenen ve işinin bilincindeki personel ile çalışıyoruz. Sektörümüzdeki bütün yenilik ve gelişmeleri hem yakından takip edip hem de ilk uygulayan firmalar arasında olarak kalitemizi hep üst seviyelerde tuttuk. Emek Lastik ailesi olarak bu prensipleri sektörümüzün en iyisi olma yolunda verdiğimiz mücadelede kendimize rehber edindik.” diyen Emek Lastik Plastik Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.  Yönetim kurulu başkanı  Fatih Eldemir ile faaliyetleri hakkında bir söyleşi yaptık.

Emek Lastik Plastik Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş. kuruluşu ve bugünlere geliş süreci nasıl oldu?

“Emek Lastik fabrikası 1961 yılında kurulmuş olup,  1992 senesinde anonim şirkete dönüşmüştür. Üretime başladığımız yıllardan itibaren müşteri mutluluğu ve kaliteli mal üretiminde gösterdiğimiz disiplin ve özenden dolayı Emek Lastik bugün yurt dışında da tanınan bir marka olmuştur.”

Üretim gamınızda hangi ürün grupları var? Üretim kapasiteniz nedir? Hangi sektörlere ürün veriyorsunuz?

Emek Lastik fabrikası, lastik ayakkabı, astarlı lastik ayakkabı, plastik ayakkabı, astarlı plastik ayakkabı, keten ayakkabı, deniz ayakkabısı, PVC çizme, krep çizme, kauçuk çizme, fermuarlı kar botu, poliüretan terlik, spor ayakkabısı ve rejenere kauçuk imalatı yapmaktadır. Rejenere kauçuk imalatımızı araba tekeri, motor tekeri, bisiklet tekeri üreticilerine ve contacılara yapıyoruz. Diğer ürünlerimizle ayakkabı toptancılarına hitap ediyoruz.”

Ürünleriniz hangi markalarla temsil ediliyor?

Ürünlerimiz, lastik, plastik alanında Emek, kauçuk çizmede Rota,pvc çizmede Ulaş ve Emek , keten ayakkabıda Emek’s, plastik ayakkabıda Yayla, lastik ayakkabıda Kurşun, bezli ayakkabıda Ermenek, Uğur ve Çiftçi, rejene kauçukta ve fermuarlı kar botlarında Emek , deniz ayakkabılarında Sea World, poliüretan terlikte El-Di, halı saha ayakkabılarında Exmax , spor ayakkabıda Meykers markalarıyla temsil ediliyor.”

Ar-Ge çalışmaları konusunda neler yapıyorsunuz?

Ar-ge bizim için çok önemli bu birim. Bundan dolayı bünyemizde bulunan ar-ge ekibimizle gerek yurt içinde gerekse yurt dışı fuar imalat merkezlerini gezerek çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sektörümüzdeki yurt dışı firmalarına yaptığımız gezilerde ürün çeşitliliğini arttırarak dünyaya uyumlu, kriterlerlerine uygun, kaliteli ürünler imal edeceğiz.

Çin ürünleri sektörümüze nasıl bir etki ediyor?

Çin ilk başlarda bütün sektörleri etkilese de tüketici Çin mallarından memnun kalmadığı için, insanlarımız tekrar yurt içinde üretilen kaliteli mallara geri dönmüştür. Biz, şuan Çin’den daha ucuz ve kaliteli çizme, ayakkabı ve terlik üretiyoruz.”

Yurtdışına açılmada ve ihracatınızı artırmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Genelde  yurt dışı müşterilerimizle fuarlarda tanışıyoruz. Bu nedenle fuarların bizim sektör için çok büyük önemi vardır. İhracatımızı artırmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz.”

Markalaşma çalışmalarınız hakkında neler yapmaktasınız?

1961 senesinden beri ayakkabı üretmekteyiz. Bu sektörde güvenilir bir markayız. Yeni yaptığımız üretimler için de genelde reklam vermeyi tercih ediyoruz.”

Piyasadaki sıkıntıları nasıl gözlemliyorsunuz ve çözüm önerilerinizi öğrenebilir miyiz?

“Piyasadaki asıl sıkıntı fiyat rekabetidir bizce, markalaşma gayreti içinde değil firmalar, biz ise Ar-Ge çalışmalarımıza önem vermekteyiz. Model, kalite ve mutlak müşteri memnuniyeti gibi kriterlerimiz var. Sağlıklı, kullanışlı, insanların beklentilerini karşılayacak zengin modellerle dış pazarlara açılarak ekonomimizin daha da güçleneceğini düşünmekteyiz.”

2013 yılınız nasıl geçiyor? Bu ana kadar, bu yıl için hedefleriniz hangi oranda gerçekleşti?  2014 için düşünceleriniz nelerdir?

“Çalışmalarımızın ve öngörümüzün doğrultusunda geçmiş dönemlerde yaptığımız Ar- Ge çalışmalarının faydasını görüyoruz. Hareketimizden memnunuz. Hedeflerimizin %’80 ine ulaştık ama henüz yıl bitmedi. 2014 de daha da fazla model, renk, ürün gruplarına yöneleceğiz. Mesela yeni yatırımımız spor ayakkabı gibi. Dış pazarlara önem vermek. 2014’de ticaretin daha da canlanacağını düşünmekteyiz. En azından umudumuzu kaybetmedik.”

Toparlayacak olursak, son olarak neler söylemek istersiniz?

“Emek Lastik olarak, çok çalışmaya, insana değer vermeye, Ar-Ge ye yatırım yapmaya ve ‘ya varsın ya yoksun’ sloganıyla ileriye dönük atılımlar yapmaya önem veriyoruz.”

İnstagram: @fatiheldemir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.