DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22377832,77%
Mersin
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşarak Tütün Endüstrisine Karşı Mücadeleyi Sürdürdü
  • Son Vakit Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşarak Tütün Endüstrisine Karşı Mücadeleyi Sürdürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşarak Tütün Endüstrisine Karşı Mücadeleyi Sürdürdü

ABONE OL
9 Haziran 2024 20:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşarak Tütün Endüstrisine Karşı Mücadeleyi Sürdürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, Gençler ve Sporcularla Vahdettin Köşkü’nde Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı” çerçevesinde, İstanbul’a gelen gençler ve sporcularla Vahdettin Köşkü’nde buluştu. Programda konukların tütün ve tütün ürünleriyle ilgili değerlendirmelerini dinleyen Erdoğan, sporcular ve gençlerle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erdoğan: Tütün Endüstrisi Yıkıcı Zararlar Veriyor

Erdoğan, tütün endüstrisinin toplumun her kesimini hedef aldığını belirterek, sigaranın insanların hayatını pahasına kazanç elde ettiğini vurguladı. Her yıl 85 bin insanın tütün nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Erdoğan, tütün endüstrisinin sadece insanları zehirlemediğini, aynı zamanda dünyayı da kirlettiğini söyledi.

Erdoğan: Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz

Erdoğan, tütün endüstrisine karşı verdiği mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, sigara kullanımında azalma yaşandığını memnuniyetle karşıladıklarını aktardı. Sağlık uyarılarının daha etkili hale getirilmesi, kapalı mekanlarda sigara içme yasağının uygulanması gibi adımların atıldığını ifade eden Erdoğan, tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Sporcuların ve Gençlerin Tütün Karşıtı Mücadelesi

Programda konuşan AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, tütünsüz bir dünya hayalini gençlerle paylaştıklarını ve sigara endüstrisinin yeryüzüne verdiği zararlara dikkat çektiklerini söyledi. Tütün endüstrisinin neden olduğu çevre kirliliği ve sağlık sorunlarına vurgu yapan Durgut, gençlerle birlikte tütüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Sporcuların Tütün Karşıtı Çalışmaları

Programa katılan sporcular, tütün endüstrisinin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekti. Dünya ikincisi para yelkenci Miray Ulaş, sigara izmaritlerinin denizleri ve doğal yaşamı nasıl etkilediğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcuları tütün karşıtı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve mücadelelerini takdirle karşıladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.