DOLAR 32,3883 0.21%
EURO 35,0898 -0.02%
ALTIN 2.325,360,27
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evlat Nöbetindeki Babadan HDP’lilere Tepki

Evlat Nöbetindeki Babadan HDP’lilere Tepki

ABONE OL
2 Şubat 2021 20:45
Evlat Nöbetindeki Babadan HDP’lilere Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da, bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 197 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 519’uncu günde de sürüyor. 4 sene önce 21 yaşındayken, kaçırılan oğlu Bayram için evlat nöbetini sürdüren Şadin Elhaman, HDP’lilerin binayı terk ettiklerini belirterek, “Bilgi vermeden binayı terk ettiler. Onlar nereye gitseler peşlerini bırakmayacağız” ifadesinde bulundu.

Diyarbakır’da yaşamakta olan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını dile getiren anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül’de 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU

Akar’ın oğlu Mehmet’in beraberinde eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun ile en son Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin’in de teslim olması ile evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu. ‘PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’2017 senesinde 21 yaşındayken, dağa kaçırıldığını söylediği oğlu Bayram için evlat nöbetini sürdüren Şadin Elhaman, HDP’lilerin binayı terk ettiğini dile getirerek, ‘1,5 seneden fazladır HDP önünde bekliyoruz. Oğlumdan bir haber alamıyoruz. Yetmezmiş gibi bir de binayı terk ettiler. Çocuklarımızı götürmüşler, bizlere bir haber vermediler. Bir bilgi vermeden de binayı terk ettiler. Onlar nereye gitseler peşlerini bırakmayacağız. Oğlum, neredeysen gel, devlete teslim ol. Emniyet güçlerine ya da askerlere teslim ol. Annenin, babanın, kardeşlerinin yanına gel’ diye seslendi.

İLİşKİLİ HABERLER Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Evlatlarımızı Tarihlerine Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Evlatlarımızı Tarihlerine Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz’

HDP’li Hasip Kaplan'dan Darbe İması!

HDP’li Hasip Kaplan’dan Darbe İması!

Diyarbakır Ailelerinin Evlat Nöbeti Kitap Oldu

Diyarbakır Ailelerinin Evlat Nöbeti Kitap Oldu

HDP'li Ercan Sağlam Tutuklandı

HDP’li Ercan Sağlam Tutuklandı

İLİşKİLİ GALERİLER Diyarbakır'da 2 Milyon 452 Bin 500 Kök Kenevir Bulundu

Diyarbakır’da 2 Milyon 452 Bin 500 Kök Kenevir Bulundu

Diyarbakır'da İbranice El Yazması Kitap ve Hazreti İsa'ya Ait Heykel Ele Geçirildi

Diyarbakır’da İbranice El Yazması Kitap ve Hazreti İsa’ya Ait Heykel Ele Geçirildi

Diyarbakır'da Hastane Koridorunda İntihar

Diyarbakır’da Hastane Koridorunda İntihar

Bakan Soylu Paylaştı! HDP Binasından Rezalet Görüntüler!

Bakan Soylu Paylaştı! HDP Binasından Rezalet Görüntüler!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.