DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062509-2,37%
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fırın Ocak Gözü Yanmaması Sorunu

Fırın Ocak Gözü Yanmaması Sorunu

ABONE OL
17 Ocak 2023 17:35
Fırın Ocak Gözü Yanmaması Sorunu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Arçelik teknolojisiyle hem fırın hem de ocak kullanımının bir arada gerçekleştirilmesini sağlayan yeni nesil fırınlarla birlikte mutfaklarda son derece eşsiz lezzetler ortaya çıkarabilmek mümkün oluyor. Gün içerisinde son derece yoğun kullanımı gerçekleştirilen Arçelik fırınların kullanımı sırasında karşı karşıya kalınabilecek sorunlar için pratik ve hızlı çözümler sağlanabilmesi mümkündür. Özellikle ocak gözünün yanmaması durumu ile Arçelik Servisi merkezinde çok sık şekilde karşılaşıyor. Arçelik teknolojisine sahip olan fırınların, ocak kısmında yanmama sorununa yol açabilecek pek çok olasılık söz konusu olmaktadır.

Fırınlar için kullanılan gaz tipinin ya da basınç türünün, fırın ile uyumlu olmaması böyle bir sorunla karşı karşıya kalınmasına neden olabilmektedir. Bununla birlik regülatörün eski olması da böyle bir sorunun oluşmasında etkili olabilmektedir. Bu tip olasılıkların kontrol edilmesi gerekir. Hatta uzman desteği alınması da bu konuda önemli bir avantaj sağlayacaktır. Fırınınız için LPG kullanımı gerçekleştiriyor iseniz, tüpünüzün bitip, bitmediğini kontrol etmeniz gerekir. Eğer doğalgaz altyapısını kullanıyor iseniz tesisatta herhangi bir gaz kesintisiz olup, olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer bu şekilde gaz kaynağı açısından sorun mevcut ise herhangi bir fırın arızası söz konusu değildir. Ancak bu kontrollerde bir sorun tespit edemezseniz Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezi hizmetlerimize başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Uzman Ferhatpaşa Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından fırının enjektörleri tıkanıklık kontrolü gerçekleştirilir. Çünkü fırının ocak gözlerine gaz akışının sağlanamamasında dolaşımı sağlayan enjektörlerin tıkalı olması direkt olarak etki oluşturur. Eğer tıkanıklık var ise direkt müdahaleler ile temizliği sağlanır. Ocak gözünde tıkanıklık bulunmaması durumunda da ocağı çakmakla yakarken buji kıvılcımının gözlemlenmesi gerekir. Bu şekilde sorunun tespiti sağlanmaktadır. Kıvılcım çakmak çakımı sırasında kıvılcımın buji ucundan, bek şapkasına doğru geçiş yapar. Eğer kıvılcımın aşağı yönlü hareket eder ise fırının ocak gözündeki şapka ve adaptörün yerleşiminin doğru şekilde gerçekleştirilmediği anlaşılır. Bu tip bir sorunda ise kolayca sorunun çözümü sağlanabilmektedir. Eğer buji arızası söz konusu ise direkt olarak arızanın onarımı için gerekli olan müdahaleler uzmanlar tarafından yerinde gerçekleştirilerek, fırının yeniden dinamik bir şekilde kullanımı sağlanabilmektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.