DOLAR 32,3570 0.1%
EURO 34,9830 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GES’ler artık Groupama güvencesi altında

GES’ler artık Groupama güvencesi altında

ABONE OL
24 Şubat 2022 15:19
GES’ler artık Groupama güvencesi altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Groupama Sigorta yenilenebilir enerji sektöründe en çok yatırım yapılan alanlardan olan güneş enerjisi santralleri (GES) için yeni bir ürün geliştirdi.

 

 

Ürün çeşitliliğiyle dikkat çeken Groupama, yenilenebilir enerji sektörüne yönelik bir ürün geliştirdi. Son yedi yılda kurulu gücü neredeyse 200 kat artan güneş enerji santrallerine yönelik ürün, santral yatırımcılarının risklerini en aza indirecek şekilde tasarlandı.

 

Türkiye’nin de taraf olduğu Paris Anlaşması sonrasında sıfır karbon hedefine ulaşmanın küresel ölçekte önem arz ettiğini vurgulayan Groupama Sigorta Teknik ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Bayram, “Sıfır karbon hedefine hem şirketler hem de bireyler bazında alınacak önlemlerle ulaşılacak. Bu bağlamda sigorta sektörüne de önemli bir sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Temel rolümüz olan risk yönetimi konusunda sigortalılarımızın yanındayız. Sürdürülebilir çevreye katkıda bulunan elektrikli araçlara özel teminatlarımız ve konut sigortası kapsamındaki çatı üstü güneş panellerine yönelik opsiyonel teminatlarımızdan sonra şimdi de Güneş Enerjisi Santrali ürünümüzle yenilenebilir enerji yatırımlarında riski en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin güneş enerjisi bakımından oldukça verimli bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Emre Bayram, “Türkiye’nin enerjideki kurulu gücü 100 bin MW seviyesine ulaştı. Özellikle yenilenebilir enerjide birçok Avrupa ülkesinden daha iyi konumdayız. Güneş enerjisinde ise 7.800 MW’dan fazla kurulu gücümüz var. Son yedi yılda 200 kata yakın bir artıştan bahsediyoruz. Lisanssız santrallerin önünün açılmasıyla burada önemli bir başarı yakaladık. Biz de enerjideki bu arzı korumak amacıyla GES’lerdeki risklere yönelik ürün geliştirmeye odaklandık. GES’lere özel hazırladığımız bu ürünümüzle poliçe başına 4 milyon dolara kadar teminat sunuyoruz. Hatta konsolide tesislerde bu tutar 20 milyon dolara kadar çıkıyor. GES’lerde oluşabilecek yangın, yıldırım, infilak, deprem, fırtına, dolu, kar ağırlığı, hırsızlık, elektonik cihaz, kâr kaybı, performans kaybı gibi riskleri teminat altına alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Groupama Sigorta’nın GES’lere özel hazırladığı yeni ürününde poliçe teminatı dolar ya da Türk lirası olarak sunulurken, GES’lerin 500 metreye kadar olan iletim ve dağıtım hatları da sigortalanabiliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.