DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.322,080,13
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hız ve Renk Paragraf Size Tam Destek Oluyor

Hız ve Renk Paragraf Size Tam Destek Oluyor

ABONE OL
30 Mart 2022 08:33
Hız ve Renk Paragraf Size Tam Destek Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Üniversite sınavına her sene milyonlarca öğrenci katılmakta, sınavlarda göstermiş oldukları başarıya göre de diledikleri üniversitelere yerleşme hakkı bu öğrencilere tanınmaktadır. Öğrenciler kimi zaman bir sene kimi zaman da mezuna kalarak birkaç sene bu sınava hazırlanmaktadır. Ve bu sınava hazırlanma sürecinde de piyasada satışı yapılan pek çok yayına ait soru bankası ve deneme kitaplarından da destek almaktadırlar.

Hız ve Renk yayınları da bu yayınlar arasında yer almaktadır. Öğrencilerin sınava hazırlanmaları için kısıtlı bir süreleri vardır ve bu süre içinde her ders için hem konu çalışıp hem de soru çözmektedirler. Bu kısıtlı sürede tüm bunları yapmak zaten zor olduğu için öğrencilerin piyasada bulunan tüm yayınları alıp çözmeleri mümkün değildir. Her dersten birkaç kitap çözme imkanları bulunan bu öğrencilerin kitap alırken eleyici olup sınav sistemine en uygun tipte sorular hazırlayan yayınları seçmeleri gerekmektedir. Hız ve Renk yayınları bu açıdan hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında önerilen yayınların başında gelmektedir.

 

Paragraf Kitabı

TYT Türkçe sınavında yer alan 40 sorunun büyük bir çoğunluğunu anlam bilgisi ve bu anlam bilgisi sorularının da büyük çoğunluğunu paragraf soruları oluşturmaktadır. Öğrencilere TYT sınavında yer alan soruları cevaplamaları için ortalama soru başına bir dakika gibi kısa bir süre verildiği için öğrencilerin hem okuduklarını anlamaları hem de bu işlemi kısa sürede gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Bu nedenle paragraf sorularını çözüp kavrayabilmeleri için de öğrencilere sınava hazırlık sürecinde bol bol paragraf sorusu çözmeleri gerektiği vurgulanmakta hatta mümkünse bunu düzenli olarak yapıp rutin haline getirmeleri istenmektedir. Öğrenciler her gün çözdükleri paragraf soruları sayesinde hem hızlı okuma becerisi kazanmakta hem de okuduklarını daha iyi anlayıp kavramaktadırlar.

Hız ve Renk Paragraf kitabı sayesinde öğrenciler bu hedeflerine rahatlıkla ulaşabilirler. Kitap içerisinde yer alan tüm sorular ÖSYM’nin geçmiş sınavlarda sormuş oldukları soru tipleri baz alınarak hazırlanmıştır. Böylece öğrencilerin piyasada yer alan diğer eski tarz sorulardan oluşan kitapları çözmesine gerek kalmadan sınava hazırlanmaları sağlanmaktadır.

 

Çözümlü Sorular

Hız ve Renk Paragraf soru kitabı içerisinde bazı soru tiplerini çözerken kullanılacak yöntemler kısa bir şekilde açıklanmış ve bazı örnek sorular ve çözümleri ile öğrencinin bu bilgiyi pekiştirerek iyice öğrenmesi hedeflenmiştir. Bu kitabın bitiminde öğrenci pek çok soru tarzını öğrenmiş ve nasıl çözüm yapacağına dair bilgi sahibi olmuş olur.

Ayrıca kitap içerisinde yeterli soru bulunmaktadır ve bu soruları çözünce öğrenci yeterince hız kazanmış olacaktır. Kitabı çözme sürecinde düzen ve rutin oluşturulması paragraf sorularında hız kazanmak isteyen bireylerin yararına olacaktır. Düzenli olarak çözülmeyen paragraf soruları öğrenciye süre açısından pek bir katkı sağlamamaktadır.

 

Süreli Hız Testleri

Paragraf sorularını çözmedeki amaç pek çok öğrenci için belirli bir hız kazanmaktır. Çünkü TYT sınavında öğrencilere verilen süre pek çok sınav katılımcısı için yeterli olmamaktadır. Bu süre sıkıntısının büyük bir kısmını da Türkçe dersinde yer alan paragraf soruları oluşturmaktadır.

Öğrenciler sürekli bir paragraf kitabı arayışındadır ve paragraf soruları çözerek hem süre sıkıntılarını hem de okuduğunu anlayamama sıkıntısını aşmaya çalışmaktadır. Fakat piyasada yer alan bazı yayınlar paragraf soruları hazırlarken çok eski tip sorular hazırlamakta, ÖSYM ile uyuşmayan mantık ile hazırlanmış soruları çözmek de öğrencilere zaman kaybettirmekten başka bir şey yapmamaktadır. Bu nedenle sınav öğrencileri çözecekleri yayınları büyük bir titizlik ile seçmektedirler.

Hız ve Renk Paragraf kitabı bu açıdan öğrencilere büyük oranda yardımcı olmaktadır. Kitap içinde yer alan testlerin başında önerilen bir çözme süresi bulunmaktadır. Bu süre kitabı hazırlayanlar tarafından testte yer alan soruların zorluk seviyesine göre belirlenmektedir ve öğrenciler de bu süre sınırlarını dikkate alarak testi çözerlerse ne derece hızlandıklarını kitabı çözme sürecinde kolaylıkla görebilirler.

Bu kitabı pek çok kitapevinden rahatlıkla satın alabileceğiniz gibi dilerseniz çeşitli internet siteleri üzerinden online olarak da sipariş verebilirsiniz. Kitabı satın alırken baskı tarihine dikkat edip en güncel basımı almanız soru tiplerinin değişmiş olma ihtimali açısından yararınıza olacaktır. Ayrıca kitapların orijinalliğini de sorgulatarak orijinal olmayan ürünleri satın almamanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.