DOLAR 32,3269 0.23%
EURO 35,1760 0.12%
ALTIN 2.295,530,80
BITCOIN 22767490,66%
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KORE KÜLTÜR MERKEZİ 10. YILINI KUTLADI

KORE KÜLTÜR MERKEZİ 10. YILINI KUTLADI

ABONE OL
14 Aralık 2021 16:39
KORE KÜLTÜR MERKEZİ 10. YILINI KUTLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kore ve Türkiye arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek, Kore kültürünün özünü sergilemek ve Kore kültürünü tanıtmak amacıyla 2011 yılında Ankara’da kurulan Kore Kültür Merkezi, 10. yıl kutlamaları kapsamında farklı şehirlerde etkinlikler düzenledi. 

 

Ankara Ankamall Avm, İstanbul Galata Kulesi ve İzmir Saat Kulesinde düzenlenen ve Kore-Türkiye kardeşlik hikayesinin anlatıldığı video mapping gösterisi büyük beğeni topladı ve yüzlerce insanı ağırladı.

 

10. yıl kutlamaları kapsamında; Korece Konuşma ve Güzel Yazı Yazma Yarışması,Parodi ve Webtoon İçerik Yarışması, Kaligrafi ve Tipografi Sergisi, Aydınlık Dünya Karma Sergisi,  Milli Gün Etkinliği, Kore ve Türkiye Edebiyat buluşmaları, Geleneksel&Modern Füzyon Gösterisi, Kore-Türkiye Dostluk Korosu Konseri,MIKTA Film Haftası, Kore Geleneksel Oyun Festivali gibi pek çok etkinlik hayata geçirildi.

 

Dünyaca ünlü Güney Koreli K-POP grubu A.C.E’İ ilk kez Türkiye’ye getiren Kültür Merkezinin, İstanbul’da düzenlediği konsere yurtdışından ve farklı şehirlerden gelen gençler yoğun ilgi gösterdi.

 

Kore ve Türkiye yol arkadaşlığının yüzyıllar öncesine dayandığını ve iki ülkenin çok güçlü bağlara sahip olduğunu belirten Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı, Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park “Türkiye’de Kore Kültür Merkezi’nin açılışının 10. yıl dönümü adına düzenlenen, gelenek ve modernliği birleştiren kaliteli Kore kültür etkinliklerinin beğenilmesi ve yoğun ilgiyle karşılanması bizleri çok mutlu etti. Son 10 yılda elde edilen başarılara dayanarak, her iki halkın da birbirlerinin kültürlerini yürekten anlamalarına yardımcı olmak adına düzenlediğimiz etkinliklere katılan herkese sonsuz teşekkürler. Kültürel alışveriş aracılığı ile herkesi mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.