DOLAR 32,3227 0.21%
EURO 35,1464 0.03%
ALTIN 2.294,210,75
BITCOIN 22872210,83%
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koruma altındaki geyik böceği Manisa’da görüldü

Koruma altındaki geyik böceği Manisa’da görüldü

ABONE OL
21 Temmuz 2021 09:38
Koruma altındaki geyik böceği Manisa’da görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada nadir görülen ve Türkiye’de Amanos Dağları’nda yaşadığı bilinen geyik böceği Manisa’nın Gördes ilçesinde görüldü. Nöbet çıkışı yaklaşık 6 santimetre uzunluğundaki böceği fark eden Gördes Devlet Hastanesi Acil Hekimi Dr. Türkan Kurulday, ilk olarak nöbet arkadaşı Dr. Ahmet Aygün Som’a durumu anlattı. İnternetten böcek hakkında araştırma yapan Dr. Kurulday, böceğin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan geyik böceği olduğunu anladı. Hemen böceği koruma altına alan Dr. Kurulday ve Dr. Ahmet Aygün Som böceği tekrar doğaya saldı.

Daha önce böyle bir böcek görmediğini söyleyen Gördes Devlet Hastanesi Acil Hekimi Dr. Türkan Kurulday, “Bu sabah nöbetten ayrılırken hastanenin kapısında bir böcek buldum. Daha sonra arkadaşım Dr. Ahmet Aygün Som’u çağırdım. Böceğin geyik böceği olduğunu ve nadir bulunan bir tür olduğunu söyledi. Hemen koruma altına aldık. Nadir bir böcek olduğu için doğaya salınması gerekiyor. Burada farklı farklı böcekler görülebiliyor. Ancak bu böceği ilk defa gördüm” dedi.

Amanos Dağlarında yaşayan geyik böceğinin Manisa’ya nasıl geldiği ya da kimler tarafından getirildiği bilinmiyor. Japonya’da bir çizgi film kahramanı olan geyik böceği, Japonlar tarafından da oldukça ilgi görüyor.

Recep Şener
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.