DOLAR 32,6359 0.4%
EURO 34,7816 0.04%
ALTIN 2.518,991,41
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köylüler altın değerindeki mantarı arıyor

Köylüler altın değerindeki mantarı arıyor

ABONE OL
29 Mart 2023 17:07
Köylüler altın değerindeki mantarı arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA’da ormanlık alan geçen yıl çıkan yangında küle döndü. Bin 650 hektar alan tekrar yeşermeye başlarken köylüler için yeni bir kazanç kapısı aralandı. Dağ bayır demeden onu arıyorlar çünkü altın değerinde.

Kozan ilçesinde önceki yıl çıkan orman yangınında bin 650 hektar alanın küle döndüğü 4 mahallenin etkilendiği orman yangınının izleri silindi.

Yanan ormanlık alan bahar yağmurları ve orman işletme ekiplerinin tohumlama çalışmaları ile yeşillenirken, afet bölgesi ilan edilen alanda kuzugöbeği mantarı da çıktı.

Kuzugöbeği mantarı son zamanlarda kuraklık nedeniyle nadir görülüyordu.

Köylüler ellerinde sopalarla her taşın altında ekonomik ve besin değeri yüksek olan ve yurt dışına ihraç edilen kuzugöbeği mantarını toplamak için mesaiye başladı.

Kuzugöbeği mantarı arayan yöre sakinlerinden Ali Gök, “Yanık sahadaki mantarların toplamasını yapıyoruz. Bu mantar yurt dışına ihracata gidiyor. Bu mantarın ihracatı oluyor turizm bölgesinde de kullanılıyor.” dedi.

Gök, “2 yıl önce afet yaşandı. Yağış az oldu bu sene yağışlarla birlikte yenide yanık sahada çıktı. Büyük bir afet yaşadık. Çok büyük alan yandı, evler yandı ve afet bölgesi ilan edildi.

“Kuzugöbeği mantarı ormanda fışkırdı”

-Çok şükür şu an ormanımız yeniden yeşeriyor. Şimdi de kuzugöbeği mantarı ormanda fışkırdı. 500-600 TL arasında satılıyor. Bazen bir kilo bazen 5 kilo bulabiliyoruz bölge bölge değişiyor arıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.