DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık teknolojilerinin nabzı CardioXplore Sağlık Hackathon’unda atacak

Sağlık teknolojilerinin nabzı CardioXplore Sağlık Hackathon’unda atacak

ABONE OL
28 Eylül 2021 13:21
Sağlık teknolojilerinin nabzı CardioXplore Sağlık Hackathon’unda atacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’nın en büyük ilaç firmalarından olan ve Türkiye’de büyümesini sürdüren Daiichi Sankyobir sağlık Hackathon projesi başlatıyor.

Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu beş Avrupa (Almanya, Portekiz, Belçika, İspanya) ülkesinde aynı anda gerçekleşecek olan Hackathon, 14 -15 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Sağlık teknolojileri alanında yenilikçi çözümler geliştiren kişileri bir araya getirmeyi hedefleyen Hackhathon’un başvurusu 10 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek.

Hackathon, 18 yaş üstü herkese açık

18 yaş üstü herkesin katılımına açık olan Hackhaton’a başvurular bireysel olarak yapılacak. Ekipler ise Hackathon esnasında oluşturulacak.

Yazılım tabanlı çözümlerin yarışacağı Hackathon’da, iki gün boyunca sürecek olan ekip çalışmaları ve mentor görüşmelerinin ardından hazırlanan prototipler jüriye sunulacak.

Hackathon başladıktan sonra oluşturulacak ekiplerin çözümüne odaklanacağı sorunlar şöyle; 

  • Hastane/doktor vizitenin yerini almasa da, yüz yüze görüşmenin eksikliğini azaltacak, günlük basit soruların yanıtlarını alabilecekleri, hastanın takibini de kolaylaştıracak çözümler ne olabilir?

 

  • Sürekli stres altında çalışan doktor ve hemşirelerin yüksek motivasyon ve empati düzeyinde kalmalarına nasıl yardımcı olabiliriz?

 

  • Vücudumuzu izlediğimiz uygulamaların, özellikle doktorların onayladığı bilgiler ve uygun tavsiyelerle zenginleşmesini ve kullananların sağlıklarındaki olumlu değişimleri kısa vadede görerek, olumsuz örneklere sırtlarını dönmelerini nasıl sağlayabiliriz?

 

  • Sağlıkla ilgili süreçleri bütünsel bir yaklaşımla takip eden, farklı disiplinlerden gelen uzmanların bir arada olduğu bir ortamı en çok sayıda kişiye nasıl ulaşılır kılarız?

 

 CardioXplore Sağlık Hackathonu Etkinliği Ödülleri…

Jüri karşısına çıkıp fikir ve prototiplerini yarıştıracak olan ekiplerden kazananlar, Daiichi Sankyo Türkiye tarafından ödüllendirilecek. Türkiye’de dereceye giren birinci ekip 20.000 TLikinci ekip 15.000 TLüçüncü ekip 10.000 TL kazanacak olup, ödül ekip üyeleri arasında paylaştırılacak.

Ekibin Avrupa çapında birincilik kazanması durumunda, prototiplerini hazırladıkları proje Daiichi Sankyo Avrupa tarafından hayata geçirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.