DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1397 -0.01%
ALTIN 2.307,961,35
BITCOIN 22861482,59%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalçın Kuzey Ertürk Kimdir?

Yalçın Kuzey Ertürk Kimdir?

ABONE OL
15 Aralık 2021 14:48
Yalçın Kuzey Ertürk Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalçın Kuzey Ertürk Biyografisi

Adım Yalçın Kuzey Ertürk. 26.03.1995 Tokat/Turhal doğumluyum ilkokulu Manisa/Selendi ilçesinde ortaokulu ise İzmir/Karşıyaka’da okudum.  Daha sonra ilerleyen dönemlerde XXXX okulunda lise eğitimime devam ettim. Eğitimime devam ettiğim süre boyunca aslında kafamda net bir şekilde belirli bir meslek dalı yoktu. Gerçi her çocuk gibi ben de aslında doktor, öğretmen, mühendis ya da pilot gibi vizyoner mesleklerden birisi olacağım diye hayal kurmuşumdur belki ancak dediğim gibi bunlar biraz da hayalden öteye gitmedi. İnsanların meslek eğilimleri bana göre iki yolda şekillenir. Birincisi tamamen ilgisi ile gelen mesleklere yönelmektir, buna küçükken iş makinaları oyuncakları ile oynayan bir çocuğun ileride bir mimar ya da mühendi olmasını örnek verebilirim. Fakat benim için önemli olan yol ikinci yoldur. O da hayatın getirdiği belli başlı şans ya da şansızlıklardan ötürü yönelmek durumunda olunan mesleklerdir. Benim de meslek hayatıma yön veren şey bu ikinci yol oldu.

Lise hayatımda çok sevdiğim ve ileriye dönük hayaller kurduğum bir kız arkadaşım vardı. Çok iyi seviyede çizim yapıyor ve ileride de yıldızı parlak bir ressam olarak görülüyordu. O ahenkle kalemini sağa sola gezdirirken beyaz sayfalar üzerinde ben onu hayranlıkla izlerdim. Ne yazık ki kendisini Lösemi’den kaybettik ve ben onun mesleğini ilerletmek ve onun gibi öğrenmek, çizimler yapmak için kariyerime başladım. Benim de hikâyemin miladı sanırım budur evet.

O zamanlar sadece kara kalemle ile başlayan serüvenim bugün dijital çizimler, kitap yazarlığı, remix müziklerle devam ediyor. Manisa/Soma Celal Bayar Üniversitesi’ni 1 yıl okuduktan sonra terk ettim. Neden diye soracak olursanız eğer aslında bir yerde sanırım yaratıcılığımı ve özgürlüğümü kısıtlayan sınırlamalardan sıkıldım diyebilirim. Aslında sıkılmaktan ziyade biraz körelttiğini ve gerçek performansımı tam anlamıyla ortaya koyamadığımı düşünüyordum. Elbette ki sizin de tahmin edeceğiniz üzere bu benim çok daha iyi bir şekilde kendimi geliştirmeme olanak tanıdı. Öyle ki çalışmalarımı günümüz teknolojisi ile harmanlayarak bugün 3D modelleme ve yazılımla ilgileniyor ve bu tarz eserler ortaya koyuyorum.

Uzayda koloni kurmak gibi büyük bir hedefim yok fakat her olgun ve sorumluluk sahibi bireyin olduğu gibi benim de bu dünyadaki ilk hedefim hem kendim için hem de ailem için öncelikle iyi ve faydalı bir insan olmak, aynı zamanda bu dünyadaki imtihanımı güzel bir şekilde geçirmek. Tabi bunları yaparken asla hayatın getirdiği güzelliklere karşı kayıtsız da kalmamak. İdealist bir düşünce yapısına sahip birisiyim bundan dolayı gelecekte sanat eserlerimi dünyaya tanıtmak ve alanında başarılı insanlar kervanına ben de katılmak istiyorum. Bunu asla hırs ya da ihtiraz olarak algılamayın lütfen tamamen vizyoner bakış açımla kendime belirlediğim bir hedef bu zira siz de bilirsiniz ki” Rotası belli olmayan bir gemiye, hiçbir rüzgâr yardım edemez.” Gerçekten de çok yerinde bir sözdür. Zaten insan hedefi olmadan nasıl yaşar ki amaçsızca yaşamak bence yaşamamaktır. İnsanlar hedeflerine ulaşmak, büyük başarılar elde etmek istiyorsa öncelikle kendilerine amaç, gaye en basitinden bir varış noktası belirlemelidir. Hedefini belirlemeyen bir insan nasıl çalışacağını, neler yapacağını bilemez. Oysa hedef belirlemiş ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen birisinin başarılı olması ve hedefini gerçekleştirmesi daha kolay olur. Bundan dolayı benim de hayatım boyunca hep çeşitli varış noktalarım oldu her birine vardığımda tamam artık bu kadar demek yerine bir sonrakine ulaşmak için kendimi her zaman motive ettim. Bugün eğer başarılı çalışmalar ortaya koydu isem bunun yegâne sebebi budur.

Sosyal Medya Hesapları: 

Twitter https://twitter.com/artkuzey
Ask.fm : https://ask.fm/erturk3545
Artstation: https://www.artstation.com/yalcinkuzeyerturk
İnstagram: https://www.instagram.com/yalcinkuzeyerturk

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.