DOLAR 32,5727 0.09%
EURO 34,9117 0.19%
ALTIN 2.427,490,19
BITCOIN %
Mersin
31°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çam Kozalak ve Aspir Yağı Gibi Bitkisel Ürünlerin Yararları

Çam Kozalak ve Aspir Yağı Gibi Bitkisel Ürünlerin Yararları

ABONE OL
20 Mart 2022 20:15
Çam Kozalak ve Aspir Yağı Gibi Bitkisel Ürünlerin Yararları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çam kozalağı şurubu insan sağlığı için sayısız faydaya sahiptir. Bu faydalardan en çok bilineni üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiğidir. Özellikle mevsim geçişleri yaşadığımız dönemlerde sık sık gribal enfeksiyon ve de üst solunum yolu enfeksiyonları yaşarız. Bu gibi durumlarda kimyasal ilaçlar yerine bitkisel çözümlere başvurma oranı artmıştır. Bu enfeksiyonlara karşı etkisi bilinen çam kozalağı şurubu sıklıkla tercih edilmektedir. Marmelat kıvamında olmasından kaynaklı kozalak reçeli adı da halk arasında yaygındır. Şurubun faydaları nedir?

  • Bağışıklık sistemine direnç katarak nezle gibi pek çok enfeksiyona karşı savaşır.
  • Antibiyotik etkisi yaratmasından dolayı diş eti iltihaplanmalarında tedaviye ek olarak tercih edilir.
  • Sakinleştirici bir etkiye sahiptir.
  • Öksürük sorununa karşı etkisi bulunuyor.

Aspir Yağı Ne İçin Kullanılır?

Aspir yağı, aspir bitkisinin tohum ve çiçeklerinden elde edilen bir yağdır. E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ insan sağlığı için de oldukça yararlıdır. Kan dolaşımın düzenlemesinden dolayı kalp rahatsızlıkları için tercih edilmekte ve aynı zamanda içerisinde bolca barındırdığı Omega6 yağı sayesinde de kan şekeri dengesinin sağlamakta olumlu etki göstermektedir. Bunun dışında üst solunum yollarından kaynaklı enfeksiyonlar, öksürük gibi şikayetlerde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda saç dökülmelerine karşı da etkisi olduğundan saç diplerine uygulanabilir. Beralife sitesinden aspir yağı hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz

Çörek Otu Yağı Faydaları Nedir?

Günümüzde alternatif tıp oldukça gelişmiştir. Çörekotu yağı bu alanda büyük öneme sahiptir. Bilimsel araştırmalar incelendiğinde çörek otu ve çörek otu yağı pek çok faydaya sahip durumdadır. Pek çok hastalık için şifası bulunan bu yağın faydaları nelerdir?

  • İçerisinde bulunan doymamış yağlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcıdır.
  • Kuru ciltlerde oluşan egzama sedef gibi hastalıklara cilde nem vererek iyi gelmektedir.
  • Şeker hastalığı için de fayda sağlar.

Yağ çeşitlerini incelemek için Beralife sitesine girerek destek alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.