DOLAR 32,5788 0.07%
EURO 34,9888 0.39%
ALTIN 2.422,780,00
BITCOIN 2090310-3,79%
Mersin
28°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HDP’nin ‘kınama’ oyunu: PKK’yla bağlantıları yokmuş!

HDP’nin ‘kınama’ oyunu: PKK’yla bağlantıları yokmuş!

ABONE OL
23 Şubat 2021 13:20
HDP’nin ‘kınama’ oyunu: PKK’yla bağlantıları yokmuş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gara şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

GALERİNİN DEVAMI



<p>Kahramanmaraş’ta kendi düğününe gelirken terör örgütü PKK tarafından 13 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek alıkonulan ve 5 buçuk yıl sonra şehit edilen Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Sarı (32), memleketi Kahramanmaraş’ta son yolcuğuna uğurlandı. </p>
<p>
”/> <img decoding= 

<p>Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaştan Astsubay Çavuş Semih Özbey, memleketi Malatya’da düzenlenen törenle toprağa verildi.<br />
 </p>
<p>
”/> <img decoding=

PKK’YLA BAĞLANTILARI YOKMUŞ!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Deutsche Welle’de Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı. Buldan, parti olarak PKK’yla hiçbir bağlantıları olmadığını söyledi. Buldan, “Kınamak konusunda çekingen misiniz?” sorusuna ise öfkelenerek, “Kınamak, kınamamak bu sorunların, insanların hayatını yitirmesinin önüne geçmiyor” yanıtını verdi. 

Mengü’nün programı “Buldan’ı aklama operasyonu” olarak yorumlandı. Hatırlanacağı üzere Buldan, PKK’nın kaçırdığı siviller için “Biraz misafir edilecekler, sonra bırakılacaklar” demişti. 

GERGERLİOĞLU VE KAYA’NIN SKANDAL PAYLAŞIMLARI

PKK’nın saldırısından sonra HDP milletvekilleri Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu da saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutmuş ve adeta TSK’nın operasyonu sonucunda 13 şehit verdiğimizi savunmuştu. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırıdan hemen sonra yaptığı açıklamada Türkiye’yi suçlamıştı. 

PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağsalim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı.

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) February 14, 2021

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, PKK’nın alıkoyduğu vatandaşlarımızın istense kurtarılabileceğini ama Türkiye’nin buna yanaşmadığını öne sürecek kadar ileri gitmişti. 

Hakikat küfürle, linçle, iftirayla, tehditle yok edilemez.

Bir çift sözüm var, biri Saray tetikçilerine, biri de muhalefete.

Ey tetikçi troller ve saray sözcüleri!
Sizi ne dediklerinizden değil ne yediklerinizden tanıyorum ve anlıyorum. #Gare

— Hüda Kaya (@HudaKaya777) February 14, 2021

ŞEHİTLERİN 6’SI EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERİN YAKINI

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya’ya getirilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilenlerden 6’sının ailesinin Diyarbakır’da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı.

Evlat nöbetindeki aileler; terör örgütünden gelen tehditlere rağmen evlatlarını beklemeye devam ediyor.

KAYNAK: HABER7

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.