DOLAR 32,3317 0.24%
EURO 35,0681 -0.18%
ALTIN 2.297,120,88
BITCOIN 22843340,81%
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs MMA Sporunun Efsane İsmi Özper Özorun Yeni Maçlara Hazırlanıyor
  • Son Vakit Haber
  • Spor
  • Kıbrıs MMA Sporunun Efsane İsmi Özper Özorun Yeni Maçlara Hazırlanıyor

Kıbrıs MMA Sporunun Efsane İsmi Özper Özorun Yeni Maçlara Hazırlanıyor

ABONE OL
25 Ekim 2021 16:01
Kıbrıs MMA Sporunun Efsane İsmi Özper Özorun Yeni Maçlara Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha sonra BJJ ve Kickbox üzerine yoğunlaşarak karma dövüş alanında ilerlemeye koyulmuştur. Kıbrıs Güreş şampiyonluklarının üzerine Kıbrıs Kempo şampiyonu ve Kıbrıs Kempo Şampiyonu olmuştur. Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde düzenlenen Limasol Open BJJ Turnuvasında rumlarla dövüşmüş bir Kıbrıslı Türktür.

Daha sonra Türkiye MMA Federasyonunun düzenlediği T1 Global MMA Dövüş Liginde Light Contact ve Grappling kategorilerinde Türkiye MMA Şampiyonu olmuştur. 2021 Yılında Ukraynada düzenlenen Combat Jiu Jitsu Dünya Şampiyonası hazırlıkları için Girneden Karşıyakaya 20 KM Koşmuştur. Daha sonra Girneden Lefkoşaya 25 KM Koşarak Kıbrıs gazetelerinde ve televizyonlarında büyük yankı uyandırmıştır.

KKTC Güreş Milli Takımı ve KKTC MMA Milli Takımından sonra KKTC Kempo Milli takımına seçilerek Ukraynada düzenlenen 2021 Combat Jiu Jitsu Dünya Şampiyonasına katılmıştır. Turnuvaya gitmeden 3 gün önce 10 Kilo üst siklette dövüşeceğini öğrenen Özper Özorun vatan uğruna gözünü karartarak korkusuzca bir üst siklette 100 Kiloya yakın Dünya Şampiyonları ile dövüşmüştür. Dünya Şampiyonu rakipleri karşısında KKTC Spor tarihinde hiç görülmeyen bir üstünlük sergileyen Özper Özorun Kıbrıs halkının takdirini kazanarak onların dünyaya tanıtılmasında bir umut ışığı olmuştur. Kıbrıs halkının asla pes etmeyeceğini Dünyaya yumrukları ile göstermiştir. Rakipleri kurallar sayesinde maçı kazanmıştır.
Özper Özorun Kıbrısın Girne şehrinde yaşamaktadır. Güzelyurtta doğup Girnede büyümüştür. Antrenmanlarına Lefkoşada devam etmektedir.
Kıbrısta MMA denince akla gelen ilk isim olan Özper Özorun KKTC için dövüşmeye devam etmektedir.

Kıbrıslı Çocukların ve Kıbrıslı Gençlerin hayallerini süsleyen Özper Özorun MMA Sporunun geleceğinde çocuklara ve gençlere iyi bir gelecek sağlamayı Kıbrısı dünyaya tanıtmayı kendine hedef bilmiştir. Özper Özorun 2021 itibarı ile 25 yaşında olup çocukların eğitiminde rol oynayan bir Beden Eğitimi Öğretmeni’dir. Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden yüksek onur belgeleri ile mezun olan sporun yanında eğitimdede başarılı bir öğretmendir.

Özper Özorun sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/ozperozorun/

https://www.instagram.com/teamozperozorun/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.