DOLAR 32,5697 0.27%
EURO 34,7643 -0.01%
ALTIN 2.486,540,10
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıllı telefon üretiminin kolaylaştırılması için önemli bir adım atıldı

Akıllı telefon üretiminin kolaylaştırılması için önemli bir adım atıldı

ABONE OL
2 Şubat 2021 21:02
Akıllı telefon üretiminin kolaylaştırılması için önemli bir adım atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz Aralık ayında dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Oppo ve Samsung‘un ülkemizde üretime başlayabileceğini sizlere aktarmıştık. Söz konusu üretimin gerçekleşebilmesi için daha önce ise cep telefonu üretiminde kullanılacak bazı aksam ve parçaların ithalatının önü açılmıştı.

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bilgilere göre akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek ana kart dizgisi tamamlanmamış, demonte haldeki ürünler için de gözetim uygulaması kaldırıldı. Kısacası markaların ülkemizde üretim yapması daha da kolaylaştırılmış oldu.

Resmi Gazete’nin yayınlanan ve ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğe göre, akıllı telefon aksam ve parçaları ithalatının 8517.70.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) ile adet başına 5 doların altında gümrük kıymetini haiz olanlarına yürütülen gözetim önlemi, söz konusu parçaların “akıllı telefon üretiminde kullanılmak üzere ana kart dizgisi tamamlanmış ve tamamen demonte” olması halinde uygulanmayacak. 

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Aralık ayında cep telefonu üretiminde kullanılan yarı demonte aksam ve parçaların ithalatının önü açılmıştı. Yapılan teşvikler ve ithalatın daha rahat bir şekilde yapılabilmesi ile birlikte gelecekte başka markaların ülkemizde üretim yapması da sürpriz olmayacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.