DOLAR 32,3205 0.21%
EURO 35,1023 -0.1%
ALTIN 2.299,020,96
BITCOIN 23066912,41%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CWH (Certified White Hat Hacker)

CWH (Certified White Hat Hacker)

ABONE OL
8 Temmuz 2020 10:29
CWH (Certified White Hat Hacker)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GitHub ve Instagram’da “e.dxzr” nickiyle bilinen Emircan Duzer Beyaz Şapkalı Hacker CWH (Certified White Hat Hacker) yani beyaz şapkalı hacker, hacking becerilerini savunma amaçlı kullanarak görev yaptığı veya danışmanlığını yaptığı kurum / kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye veya saldırıları en az zararla bertaraf etmesini sağlamaya çalışmakla biliniyor.

 

e.dxzr bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini de bilmekle kalmıyor, Sosyal medya hesabların güvenliğini en üst düzeye çıkarmanın rollerini iyi bilmekle biliniyor. Sosyal Medyalar ve Web siteleri ile beraber çok daha etkin bir şekilde sonuçlar elde edebilecek ve saldırganlara karşı ne şekilde korunma sağlayabileceğini anlayabilecek, en uygun savunma yöntemleri hakkında bilgi sahibidir.

 

e.dxzr ‘nin sosyal medya ve benzeri platformlardaki herhangi farklı hesaplarınız için aynı şifreyi asla  kullanmayın. Kullanmadığınız zaman Wi-Fi bağlantınızı kapatın, ki oradan birisi hesaplarınıza sızıp, bağlanmasın. Benim siber güvenlik konusunda yani internet yaşamımda  3 temel kuralım var: Konuşma, alma ve güvenme. ‘Konuşma’ derken, kişisel bilgilerinizi kimselere vermeyin. ‘Alma’ derken güvenmediğiniz linklere tıklamayın. ‘Güvenme’den de kastım, internette kimseye güvenmeyin…

 

Eğer bu 3 kurala uyarsanız kolay kolay başınıza sorun gelmeyecektir.

e.dxzr

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.