DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1397 -0.01%
ALTIN 2.307,961,35
BITCOIN 22861482,59%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nissan, Apple Car için Apple ile görüştüğü iddiasını yalanladı

Nissan, Apple Car için Apple ile görüştüğü iddiasını yalanladı

ABONE OL
2 Mart 2021 10:30
Nissan, Apple Car için Apple ile görüştüğü iddiasını yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de üretilmesi planlanlanan Apple‘ın elektrikli sürücüsüz otomobili, 2024 yılında tanıtabileceğini geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor‘un elektrikli otomobil geliştirmek amacıyla potansiyel olarak Apple ile birlikte çalışmanın ilk aşamalarında olduğunu duyurduğunu ise sizlere geçtiğimiz haftalarda aktarmıştık

Apple ve Hyundai arasındaki elektrikli sürücüsüz araç görüşmeleri durdurulmasının ardından, Nissan’ın görüşmelere dahil olduğu konuşulmaktaydı. Ancak Nissan yaptığı bir açıklama ile bu iddiaları reddetti. Nissan sözcüsü konuyla ilgili şöyle konuştu: “Apple ile görüşmüyoruz. Ancak Nissan, endüstri dönüşümünü hızlandırmak için iş birlikleri ve ortaklıklar keşfetmeye her zaman açık.”

Nissan sözücüsünün açıklaması aslında iddialarla doğrudan çelişmiyor. Zira iddialar, görüşmenin kısa sürdüğünü yönetim kademesine erişmeden sonlandığını öne sürüyordu. Apple’ın Nissan’dan Apple logolu araçlar üretmesini istediği yönündeki iddialar ise şu an için doğrulanmamış oldu.

Nissan COO’su Ashwani Gupta ise yaptığı açıklamada görüşmelerin şu an gerçekleşmediği dile getirirken şu ifadelere yer verdi: “Araba ile gelen kendi müşteri memnuniyetimiz var. Nissan olarak, tasarım şeklimiz, geliştirme şeklimiz ve üretim şeklimiz bir otomotiv üreticisi olarak kalacak.”

Kısacası Nissan’ın şu an için Apple ile bir iş birliği yapmadığını söyleyebiliriz. Gupta’nın açıklamaları ise Apple ya da başka bir firma için taşeron olmayı düşünmediklerini gösteriyor. Marka değerini korumaya devam etmek için akıllıca bir adım. 

Hyundai ile yürüttüğü gizli görüşmelerin, Hyundai tarafından resmen açıklanmasından rahatsız olan Apple, şirketle görüşmelerini durdurmuştu. Görüşmelerin tekrar başlayıp başlamayacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi yok. Şirkete yakın bir kaynağa dayandırılan haberlere göre Apple, Apple Car için otomotiv sektöründeki başka firmalarlada görüşmelerine devam ediyor. Yeni isimler gündemde yer almaya devam ettikçe, gelişmeleri sizlere aktarmayı südüreceğiz. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.