DOLAR 32,5033 -0.13%
EURO 34,9819 0.39%
ALTIN 2.432,620,40
BITCOIN 2081928-0,96%
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turkcell ve NVIDIA’dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS
  • Son Vakit Haber
  • Teknoloji
  • Turkcell ve NVIDIA’dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS

Turkcell ve NVIDIA’dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS

ABONE OL
2 Şubat 2021 21:02
Turkcell ve NVIDIA’dan online oyun servisi için iş birliği: NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkcell’in bulut tabanlı oyun platformunu 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtacağını Webrazzi Summit 2020 çerçevesinde duyurduğunu geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise konu ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Turkcell, GAMEPLUS ismine sahip olacak olan yeni oyun platformu için NVIDIA GeForce NOW ile iş birliğine gitti.

Paylaşılan bilgilere göre yapılan NVIDIA GeForce NOW, GAMEPLUS iş birliği ile Türkiye sunucuları üzerinden hizmet verecek. Nvidia’nın online oyun servisi olan GeForce Now’ın geçtiğimiz yılın Şubat ayında Türkiye’de dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanıma sunulduğunu ve sistemin detaylarını daha önce sizlere aktarmıştık. 

Oyun oynamak için güçlü donanım ihtiyacını ortadan kaldıran sistem, güncel oyunların stream edilerek oynanmasına olanak tanıyor. NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS sayesinde en yeni oyunları oynamak, internet üzerinden film izlemek kadar kolay ve ulaşılabilir hale gelecek.

Cyberpunk 2077, The Witcher serisi, Fortnite, League of Legends ve Apex Legends gibi 650’den fazla oyunu kataloğunda bulunduran NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS, yeni çıkan popüler oyunlarla kataloğunu sürekli güncelleyecek.

NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS aboneleri kullandıkları donanımlara bağlı olmaksızın tüm bu oyunları Türkiye’deki sunucular üzerinden 1080p çözünürlükte ve 60 Fps olarak oynayabilecek. Aylık ve dönemsel abonelik modeliyle çalışacak olan NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS’ta Steam, Epic Store, Uplay, Riot ve daha birçok güçlü platformun desteği bulunuyor.

Türkiye’de bulut tabanlı oyun sektörü için önemli bir adım attıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, bulut tabanlı oyun servislerinin tüm oyun ekosistemini kökünden değiştireceğini ve bu alanda çığır açacak bir yenilik olduğunu paylaştı.

Sektörün bir numarası NVDIA ile iş birliğine giderek yeni bulut tabanlı oyun platformları olan NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS sayesinde güncel oyunlara büyük masraflar yapmadan herkesin erişebilmesini sağlayacaklarını belirten Erkan, bu sayede Türkiye oyun pazarını büyütürken oyun ekosistemindeki diğer büyük oyuncularla da yapacakları iş birliktelikleri ile pazarın öncüleri arasında yer almayı hedeflediklerini de paylaştı.

İlk etapta sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet verecek olan NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS’ı ilk kullananlardan olmak isteyen oyun severlerin buradan ön kayıt oluşturmaları gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.