Çocuklarda ekran bağımlılığı, göz yorgunluğu, kuru gözler, baş ağrısı gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca, hareketsiz yaşam tarzına neden olarak obezite riskini artırabilir. Ekranlardan yayılan mavi ışık, uyku düzenini bozabilir ve genel sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Ekran bağımlılığı, dikkat eksikliği, akademik performans düşüklüğü ve duyguları düzenleme zorlukları gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca, çocukların sosyal izolasyona girmesine ve kişisel gelişimlerini engellemesine yol açabilir.
Ekran bağımlılığı, ödev yapma süresini azaltabilir ve akademik performansı olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda, çocuklarda artan saldırganlık, itaatsizlik gibi davranış sorunlarına neden olabilir. Bu durum, ev içi çatışmalara yol açabilir.
Ekran bağımlılığı olan çocuklar, bağımlılık benzeri belirtiler gösterebilir. Ekran kullanımının kısıtlanması durumunda huzursuzluk, sinirlilik gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durum, madde bağımlılığıyla benzerlik gösterebilir.
1. Ekran süresi için net kurallar belirleyin ve uygulanmasını sağlayın.
2. Ekran dışı aktiviteleri teşvik edin, kitap okumak gibi.
3. Fiziksel aktiviteler ve sosyal etkileşimleri destekleyin.
4. Evde belirli ekransız bölgeler oluşturun.
5. Kendi ekran sürenizi yöneterek çocuklara örnek olun.
6. Çocukların eriştiği içeriği kontrol edin ve yaşlarına uygun materyallerle etkileşimde bulunmalarını sağlayın.
SPOR
10 Aralık 2024EĞİTİM
10 Aralık 2024SPOR
10 Aralık 2024SPOR
10 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.