Borsa İstanbul’da güne başlarken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 58,95 puan ve yüzde 0,60 artışla 9.959,21 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,98, holding endeksi ise yüzde 0,37 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi bankacılık olurken en çok gerileyen ise yüzde 1,98 ile madencilik sektörü oldu.
Geçen hafta ABD Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından küresel piyasalarda ekonominin “yumuşak iniş” yapabileceğine yönelik beklentiler öne çıktı. Bu durum risk iştahını beslemeye devam ediyor. Analistlere göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda yıl sonuna kadar Fed’in 75 baz puan daha faiz indirimi yapacağı fiyatlandı. Bu durum verilere bağlı olarak oynaklığın artabileceğini gösteriyor.
Analistler, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 10.000 ve 10.150 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.700 puanın ise destek konumunda olduğu belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]