DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355562,66%
Mersin
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Mossad Eski Direktörü: Hamas ve İslami Cihad’ı Askeri Olarak Yenemeyiz
  • Son Vakit Haber
  • Dünya
  • İsrail Mossad Eski Direktörü: Hamas ve İslami Cihad’ı Askeri Olarak Yenemeyiz

İsrail Mossad Eski Direktörü: Hamas ve İslami Cihad’ı Askeri Olarak Yenemeyiz

ABONE OL
3 Haziran 2024 17:29
İsrail Mossad Eski Direktörü: Hamas ve İslami Cihad’ı Askeri Olarak Yenemeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danny Yatom: Askeri Manevralarla Yenilmezler

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın eski direktörü Danny Yatom, ülkesinin Hamas ve İslami Cihad hareketlerini askeri olarak mağlup edemeyeceğini belirtti.

Acı Gerçek: Savaş Hedeflerine Ulaşamıyoruz

Yatom, İsrail’in Maarev gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında “Kuzeyde (Lübnan) ve güneyde (Gazze) savaş hedeflerine ulaşamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hizbullah’ın Eylemleri

Yatom, Hizbullah’ın İsrail beldelerini yıktığına dikkat çekerek, “İsrailli esirlerin çoğu hâlâ Gazze tünellerinde, yerinden edilmiş binlerce İsrailli evlerine dönmekten çok uzakta ve Hizbullah kuzeydeki beldelerimizi yok ediyor” açıklamasında bulundu.

Yenilginin Sebepleri

İsrail’in Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerinde askeri olarak varlık gösterdiğine rağmen, Hamas ve İslami Jihadi’nin askeri hareketlerle yenilgiye uğratılamayacağını belirten Yatom, “Esirler, siyasi düzenlemeler olmadan askeri baskıyla geri dönemezler” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Eleştirisi

Yatom, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni antisemitist olmakla suçlayarak, “Fransa ve Almanya da, Lahey’deki Yahudi karşıtı mahkemenin savcısının başbakan ve savunma bakanı hakkındaki gözaltı emri çıkarma kararını destekliyor” eleştirisinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.