Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, kan, kemik iliği ve lenf bezinde ortaya çıkan lösemi, lenfoma ve multipl miyelomun, hematolojik kanserler olarak isimlendirildiğini belirtiyor. Bu kanser türlerinin nedenleri tam olarak bilinmese de belirtilerin önemsenmesi ve erken tanının yaşamsal önem taşıdığını vurguluyor.
Prof. Dr. Ar, tıbbın birçok alanında yapay zeka teknolojilerinin tanı ve tedavide önemli bir rol oynamaya başladığını belirtiyor. Yapay zeka destekli programların, geleneksel görsel yorumlamanın yanı sıra hekimin uzmanlığını tamamlayıcı fikirler sunabildiğini ve tümörlerin tanı ve tedavi protokolünde etkili olduğunu ifade ediyor.
Prof. Dr. Emin Kaya da yapay zeka algoritmalarının kanser hücrelerini hızlıca tespit ederek tedavi süreçlerini kişiye özel hale getirdiğini belirtiyor. Yapay zeka destekli mikroskop analizlerinin kan hücrelerinin detaylı incelenmesini sağladığını ve lösemi gibi kan kanserlerinin erken teşhisinde büyük önem taşıdığını vurguluyor.
Her hastanın biyolojik yapısının farklı olduğunu ve tedavinin kişiye özel olarak geliştirildiğini belirten Kaya, yapay zeka uygulamalarının hastaların genetik profillerine göre en uygun tedaviyi belirlemede kritik bir rol oynadığını açıklıyor.
Bu gelişmeler, hematolojik kanserlerin tanı ve tedavi süreçlerinde yapay zekanın önemli bir yardımcı olduğunu gösteriyor. Hematolojik kanser hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve tedavi başarısını yükseltmek adına yapay zekanın sağladığı olanaklar, gelecekte daha da önem kazanacak gibi görünüyor.
SPOR
19 Nisan 2025EĞİTİM
19 Nisan 2025SPOR
19 Nisan 2025SPOR
19 Nisan 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.