DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051346-2,14%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Bekir Bozdağ Erdoğan’ın Adaylığı için “Anayasal ya da kanuni engel yok” dedi
  • Son Vakit Haber
  • Siyaset
  • Bakan Bekir Bozdağ Erdoğan’ın Adaylığı için “Anayasal ya da kanuni engel yok” dedi

Bakan Bekir Bozdağ Erdoğan’ın Adaylığı için “Anayasal ya da kanuni engel yok” dedi

ABONE OL
29 Mart 2023 16:53
Bakan Bekir Bozdağ Erdoğan’ın Adaylığı için “Anayasal ya da kanuni engel yok” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde anayasal ya da kanuni engel bulunmadığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başkan Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması anayasal hakkıdır. Bu hakkını kullanmasının önünde de hiçbir anayasal ya da kanuni engel yoktur” ifadelerine yer verdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Gerek Anayasa hukukunun temel ilkeleri, gerek yorum yöntemleri, gerek yasama belgeleri gerek ise Anayasa Mahkemesi içtihadı uyarınca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması ve cumhurbaşkanı seçilmesinin önünde hiçbir anayasal ya da yasal engel yoktur. Siyasi hesaplarla ya da Anayasaya aykırı yorumlarla Anayasa hükümleri değişmez ve değiştirilemez. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki cumhurbaşkanı adaylığı, Anayasa’nın yeni 101’inci maddesine göre ikinci adaylığıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması anayasal hakkıdır. Bu hakkını kullanmasının önünde de hiçbir anayasal ya da kanuni engel yoktur. Ayrıca bu hakkın kullanımı da Anayasa’nın teminatı altındadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.