SON GELİŞME
--:--:--

Üniversitelerin Deprem Bölgesindeki Başarılı Çalışmaları

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Üniversitelerin Deprem Bölgesindeki Başarılı Çalışmaları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Açıkladı: Deprem Bölgesindeki Üniversitelerin Örnek Çalışmaları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversitelerin yürüttüğü çalışmaları açıkladı. 11 ildeki 18 devlet ve vakıf üniversitesi, 2024 yılında 11 bin 734 ulusal ve uluslararası yayın gerçekleştirdi. Bu üniversitelerin toplam yayın sayısı, Türkiye genelindeki 208 üniversitenin ortalamasının üzerinde oldu. Bölgedeki 18 üniversitenin ortalama yayın sayısı 651 olarak kaydedildi.

Üniversitelerin Bilimsel ve Teknolojik Projeleri

İnönü Üniversitesi’nin “Robot Destekli Çerçevesiz Stereotaktik Beyin Biyopsi Sistemi”, Fırat Üniversitesi tarafından geliştirilen “Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) ve Manyetik Rezonans Anjiografi (MRA)” sistemleri, sağlık alanında önemli buluşlardan sadece birkaçı. Çukurova Üniversitesi’nin yapay zeka alanındaki projesi, hareket bulanıklığı giderme ve gürültü azaltma gibi işlemleri daha başarılı hale getiriyor.

Üniversitelerin Patent ve Projeleri

Dicle Üniversitesi, “Manyetik Nanoparçacıklara Tutturulmuş Ajanlarla Tüberkülozun Hızlı ve Kolay Tanısı” çalışmasıyla sağlık alanında başarılı bir patente imza attı. Gaziantep Üniversitesi “Süper Tarhana” geliştirirken, Fırat Üniversitesi de doğal afetler sonrası durum değerlendirmesi için yapay zeka destekli projeler geliştirdi. Diğer yandan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi insan sağlığını korumak için “Virüslerin Temasla Yüze Bulaşmasını Engelleyen Cihaz” üzerinde çalışıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi ise “Down Sendromlu Çocukların Eğitimi İçin İnsansı Robot Destekli Türkçe Diyalog Uygulaması” projesiyle dikkat çekiyor.

Bu başarılı çalışmalarla deprem bölgesindeki üniversiteler, bilimsel üretkenlikleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmaya devam ediyor.

Benzer Haberler
MEB, Öğrencilere Ara Tatilde Eğitici Kitaplar Sundu
MEB, Öğrencilere Ara Tatilde Eğitici Kitaplar Sundu
SINAVDA YOĞUN KATILIM VE ÖNLEMLER ALINDI
SINAVDA YOĞUN KATILIM VE ÖNLEMLER ALINDI
ÖĞRENCİLER 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNE GİRİYOR
ÖĞRENCİLER 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNE GİRİYOR
ÖSYM’den YDUS Başvuru Tarihi ve Yöntemleri Hakkında Duyuru
ÖSYM’den YDUS Başvuru Tarihi ve Yöntemleri Hakkında Duyuru
Bakan Tekin: “Eğitimin Temel Amacı İyi İnsan Yetiştirmektir”
Bakan Tekin: “Eğitimin Temel Amacı İyi İnsan Yetiştirmektir”
ÖSYM, Uzmanlık Dalı Değişikliği İçin Yerleştirme Yapacak
ÖSYM, Uzmanlık Dalı Değişikliği İçin Yerleştirme Yapacak
Haberin Doğru Adresi
Son Vakit Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SON VAKİT HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması